Två år med Skåne Stadsmisson

Publicerad 29 november 2022 i MFF i Samhället,Nyheter

Som en del av föreningens samhällsengagemang startade Malmö FF inför 2019 ett samarbete med Skåne Stadsmission. Tillsammans med engagerade supportrar och partners har vi gjort skillnad. För många!

Ingen kan göra allt men alla kan göra något

När coronapandemin bröt ut 2020 inledde Malmö FF ett samarbete med Skåne Stadsmission. Organisationen möter dagligen människor som inte kan sätta mat på bordet, varken till sina barn eller till sig själva. Pandemin gjorde situationen akut för hemlösa, äldre och barnfamiljer.

Med ambitionen att förändra och göra skillnad startade ett två år långt samarbete. Engagemanget från supportrar och partners har varit enormt. 750 kilo vinterkläder har samlats in till behövande. Hundratals matlådor har packats och mättat tomma magar, och barn som lever i utsatta områden har fått spela fotboll med MFF-spelare. Nära 250 000 kronor har i olika auktioner samlats in till Stadsmissionens viktiga arbete som ger stöd, både akut och långsiktigt.

Malmö FF vill rikta ett tack till Skåne Stadsmission för ett bra samarbete under de här två åren. Och även om samarbetet närmar sig sitt slut, så fortsätter vi att bidra till ett hållbart och medmänskligt Skåne. Tillsammans.

Här kan du läsa mer om några av våra insatser

sommarfotboll

Alla barn har inte möjlighet att delta i fritidsaktiviteter, på grund av osäkra boendeförhållanden och brist på pengar.Tillsammans med Stadsmissionen har MFF arrangerat sommarfotboll.

KLÄDINSAMLINGAR

Flera klädinsamlingar har anordnats där alla de kläder som samlats in, delas ut till behövande eller sålts i Stadsmissionens butiker för att generera pengar till verksamheten.

JULMAT och matlådor

Erics Bar & Restaurang har levererat matlådor till de mest utsatta i samhället. .

UTE I EUROPA

Under Europaspelet 2022 spelade herrlaget med Skåne Stadsmission på matchtröjans baksida.

huvudpartners

officiella partners