MFF GER UNGA KRAFT ATT VÄXA

UNGDOM

Vår ungdomsverksamhet har en stolt och lång tradition av att fostra framgångsrika fotbollsspelare.

Unicoach rankar Malmö FF:s ungdomsverksamhet som bäst i landet i den årliga certifieringen 2020. Kriterier som bedöms är allt från utbildningsnivå på tränare och producerade spelare till värdegrundsutbildning och skolsamarbete.

Vi ger unga kraft att växa!

Läs mer om ungdomslagen på MFF:s ungdomsportal

A-SPELARE MED BAKGRUND I MFF UNGDOM

MFF-produkter över hela världen

En undersökning från CIES Football Observatory (2020) visar att Malmö FF:s ungdomsverksamhet tillhör det europeiska toppskiktet när det kommer till att producera spelare till högstaligorna runtom i Europa. Malmö FF placerar sig som enda svenska klubb på topp 50-listan och bara HJK Helsingfors ligger högre i jämförelse med de nordiska länderna.

UNGDOMSTRÄNARE SÖKES

Nu utökar vi tränarstyrkorna runt våra ungdomslag. Är du intresserad av att bli tränare i Malmö FF?

Sommarakademin

På MFF:s sommarakademi får du möjlighet att under fyra dagar träna med MFF:s akademitränare tillsammans med ambitiösa och talangfulla spelare från hela landet.

Akademin

MFF:s Fotbollsakademi på Eleda Stadion tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Malmö med omnejd väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin, ett profilprogram för högstadiet som Malmö FF genomför i samarbete med Malmö stad genom stadsdel Hyllie.

Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Eleverna får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i undervisningen. Akademin har ett mål: alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

Kontakt
Per Ågren
0733-20 64 60
per.agren@mff.se

Fotbollsgymnasiet

I Malmö finns två gymnasieutbildningar med fotbollsinriktning som samarbetar med MFF: kommunala Malmö Idrottsgymnasium och privatskolan Procivitas. Den praktiska träningen bedrivs på Stadionområdet med särskild inriktning på spelarnas individuella färdigheter. Förutom fotbollsträning innehåller utbildningarna också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa, ledarskap och tränarutbildning.

När skola och idrottsförening väver ihop sina verksamheter blir det lättare att kombinera fotboll och studier för hårt satsande, talangfulla ungdomar, som får ett bättre helhetstänk och därmed trygghet i sin tillvaro.

Kontakt Malmö Idrottsgymnasium
Roland Larsson
0708-40 02 06
roland.larsson@mff.se

Kontakt Procivitas
Per-Ola Lindkvist
070-988 88 65
per-ola.lindkvist@mff.se

partners – mff ungdom

huvudpartners

officiella partners