hitta ditt nästa jobb VIA

KARRIÄRAKADEMIN

Malmö FF är en positiv kraft i samhället och Karriärakademin är MFF:s initiativ för att göra en insats mot arbetslösheten i Malmö! 

Genom Karriärakademin kan personer inskrivna på Malmö Stads arbetsmarknadsavdelning få en möjlighet till arbete hos ett av Malmö FF:s samarbetsföretag. Varje år arrangerar vi rekryteringsträffar här på Stadion där arbetslösa och företagsrepresentanter får tillfälle att mötas. Genom Karriärakademin knyts nya kontakter där det gemensamma målet är matchning till jobb.

HUR FUNKAR DET?

En partner TILL Malmö ff vill rekrytera!

Ett företag i Malmö FF:s nätverk hör av sig till Karriärakademin och berättar vad de söker.

KARRIÄRAKADEMIN SÖKER KANDIDATER

Karriärakademin skriver en annons och skickar den till Malmö Stads arbetsmarknadsavdelning som sedan tipsar passande kandidater att söka tjänsten.

Rekryteringsträff

När ansökningstiden gått ut för det lediga jobbet bjuder Karriärakademin in ett antal sökande till en rekryteringsträff på Stadion. Här genomför vi intervjuer med företaget på plats som sedan tar beslutet kring vem som anställs.

HÅLL KONTAKTEN!

Över 240 Malmöbor har fått jobb i något av klubbens samarbetsföretag. Om din process hos oss inte leder till jobb vet vi nu vem du är och du har utökat ditt nätverk!

Karriärdag med Fotboll

Det största rekryteringsevent vi gör är Karriärdag med fotboll. Två gånger per år blandas arbetssökande från Malmö med Malmö FF:s samarbetsföretag under en hel dag på Stadion!

Tips till dig som arbetssökande

ha ett uppdaterat cv

Se till att alltid fylla på vad du gör just nu och inte lämna frågetecken till oss som läser. Om du varit arbetssökande länge, skriv det och berätta vad du har gjort under tiden. Till exempel varit inskriven på arbetsförmedlingen, deltagit i Boost By FCR eller andra projekt. Har du varit föräldraledig – lägg till det också så blir det lättare för oss att hänga med!

Ha ett kort CV på max två sidor 

Få med det viktigaste du har lärt dig från varje jobb och utbildning.

Nytt personligt brev varje ny jobbsök

Olika företag söker olika profiler och egenskaper. Se till att skräddarsy ditt personliga brev till varje ny jobbansökan du gör.

Koppla dina egenskaper till händelser

När du vill skriva att du är effektiv, en teamplayer eller observant. Koppla ihop det till en personlig erfarenhet du har från ett jobb eller från skolan. Till exempel: på gymnasiet var jag med i elevrådet, där lärde jag mig att vara observant och effektiv. 

Se till att svara på frågor i ditt personliga brev

Vi kan exempelvis undra om du har erfarenhet av ett yrke eller vilka tider du är tillgänglig. Se till att vara tydlig och låt oss inte leta efter svaren vi behöver. 

Ha en långsiktigt kommunikation! 

Vi uppskattar när vi får snabba svar och när man är informativ. Om du inte kan komma på en träff så berätta gärna varför så kan vi  ha dig åtanke för framtida intervjutillfällen. 

Se en träff med oss som en utökning av ditt nätverk

Varje gång du träffar en av oss får du tillgång till ett nätverk med över 400 arbetsgivare i Skåne. Använd det tillfället!

karriärakademin

huvudpartners

officiella partners