hitta ditt nästa jobb VIA

KARRIÄRAKADEMIN

Malmö FF är en positiv kraft i samhället och Karriärakademin är MFF:s initiativ för att göra en insats mot arbetslösheten i Malmö! 

Genom Karriärakademin kan personer inskrivna på Malmö Stads arbetsmarknadsavdelning få en möjlighet till arbete hos ett av Malmö FF:s samarbetsföretag. Varje år arrangerar vi rekryteringsträffar här på Stadion där arbetslösa och företagsrepresentanter får tillfälle att mötas. Genom Karriärakademin knyts nya kontakter där det gemensamma målet är matchning till jobb.

1. Ett företag i Malmö FF:s nätverk hör av sig till Karriärakademin och berättar vad de söker.
2. Karriärakademin skriver en annons och skickar den till Malmö Stads arbetsmarknadsavdelning som sedan tipsar passande kandidater att söka tjänsten.
3. När ansökningstiden gått ut för det lediga jobbet bjuder Karriärakademin in ett antal sökande till en rekryteringsträff på Stadion. Här genomför vi intervjuer med företaget på plats som sedan tar beslutet kring vem som anställs.
4. Över 240 Malmöbor har fått jobb i något av klubbens samarbetsföretag. Om din process hos oss inte leder till jobb vet vi nu vem du är och du har utökat ditt nätverk!

HA ETT UPPDATERAT CV
Se till att alltid fylla i vad du gör just nu och inte lämna frågetecken till oss som läser. Om du varit arbetssökande länge, skriv det och berätta vad du har gjort under tiden. Till exempel varit inskriven på arbetsförmedlingen, deltagit i Boost By FCR eller andra projekt. Har du varit föräldraledig – lägg till det också så blir det lättare för oss att hänga med!

KORTA NER DITT CV!
Få med det viktigaste du har lärt dig från varje jobb och utbildning. Ditt CV ska vara.max två sidor långt.

ANPASSA DITT PERSONLIGA BREV
Olika företag söker olika profiler och egenskaper. Se till att skräddarsy ditt personliga brev till varje ny jobbansökan du gör.

KOPPLA DINA EGENSKAPER TILL ERFARENHET
När du vill skriva att du är effektiv, en teamplayer eller observant. Koppla ihop det till en personlig erfarenhet du har från ett jobb eller från skolan. Till exempel: på gymnasiet var jag med i elevrådet, där lärde jag mig att vara observant och effektiv.

SE TILL ATT SVARA PÅ FRÅGOR I DITT PERSONLIGA BREV
Vi kan exempelvis undra om du har erfarenhet av ett yrke eller vilka tider du är tillgänglig. Se till att vara tydlig och låt oss inte leta efter svaren vi behöver. 
 
LÅNGSIKTIG KOMMUNIKATION!
Vi uppskattar när vi får snabba svar och när man är informativ. Om du inte kan komma på en träff så berätta gärna varför så kan vi  ha dig åtanke för framtida intervjutillfällen. 

SE EN TRÄFF MED OSS SOM EN UTÖKNING AV DITT NÄTVERK
Varje gång du träffar en av oss får du tillgång till ett nätverk med över 400 arbetsgivare i Skåne. Använd det tillfället!

Karriärdag med Fotboll

Det största rekryteringsevent vi gör är Karriärdag med fotboll. Två gånger per år blandas arbetssökande från Malmö med Malmö FF:s samarbetsföretag under en hel dag på Stadion!

karriärakademin

huvudpartners

officiella partners