Fotbollsgymnasiet

I Malmö finns två gymnasieutbildningar med fotbollsinriktning som samarbetar med MFF: kommunala Malmö Idrottsgymnasium och privatskolan Procivitas. Den praktiska träningen bedrivs på Stadionområdet med särskild inriktning på spelarnas individuella färdigheter. Förutom fotbollsträning innehåller utbildningarna också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa, ledarskap och tränarutbildning. 

När skola och idrottsförening väver ihop sina verksamheter blir det lättare att kombinera fotboll och studier för hårt satsande, talangfulla ungdomar, som får ett bättre helhetstänk och därmed trygghet i sin tillvaro.

Malmö Elitfotbollsgymnasium på Malmö Idrottsgymnasium 
Malmö Elitfotbollsgymnasium på Malmö Idrottsgymnasium startade redan 1992, då som ett samarbete mellan MFF och Malmö Borgarskola och har samlat på sig massor av erfarenhet på vägen. I en unik idrottsmiljö finns möjlighet att kombinera fotboll och studier och hit kan elever från hela Skåne söka. Bland Fotbollsgymnasiets avgångselever märks bl.a. Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Filip Helander.

Tränare pojkar 
Roland Larsson, ansvarig pojkar
roland.larsson@mff.se
0708-400206

Tränare flickor
Ida Mbarka, FC Rosengård
Tänk på att alltid meddela frånvaro till din tränare på gymnasiet i så god tid som möjligt.

Kontaktperson Malmö Borgarskola
Barbro Sandor
0733-32 95 79
barbro.sandor@malmo.se

Kontaktperson Malmö FF
Mats Engqvist
0706-76 68 67
mats.engqvist@mff.se

Procivitas Idrottsgymnasium 
2004 startade privatskolan Procivitas Idrottsgymnasium, som är öppet för talanger från hela landet. 40 procent av skolans kurspoäng utgörs av idrottsrelaterade studier, vilket är unikt i landet. Läs mer på Procivitas hemsida

Kontakt, information och frågor 
Per-Ola Lindqvist
0709-88 88 65

huvudpartners

officiella partners