skolgång med fotboll

Fotbollsgymnasiet

För dig som vill söka till NIU fotbollsgymnasium:

Ansökan öppen till NIU fotbollsgymnasium är öppen mellan den 1 september och den 1 december. Malmö FF samarbetar med två gymnasieskolor, Malmö Idrottsgymnasium och Procivitas Malmö.

Ansökan skall vara inne senast 1 december 2023.

Gymnasieprogram söker du på samma sätt som alla andra elever – via ansökningswebben på www.skanegy.se. Mer information hittar du på respektive skolas hemsida.

I Malmö finns två gymnasieutbildningar med fotbollsinriktning som samarbetar med MFF: kommunala Malmö Idrottsgymnasium och privatskolan Procivitas. Den praktiska träningen bedrivs på Stadionområdet med särskild inriktning på spelarnas individuella färdigheter. Förutom fotbollsträning innehåller utbildningarna också fotbollspsykologi, fotbollsfysiologi, kost och hälsa, ledarskap och tränarutbildning. 

När skola och idrottsförening väver ihop sina verksamheter blir det lättare att kombinera fotboll och studier för hårt satsande, talangfulla ungdomar, som får ett bättre helhetstänk och därmed trygghet i sin tillvaro.

Malmö Elitfotbollsgymnasium

Malmö Elitfotbollsgymnasium på Malmö Idrottsgymnasium startade redan 1992, då som ett samarbete mellan MFF och Malmö Borgarskola och har samlat på sig massor av erfarenhet på vägen. I en unik idrottsmiljö finns möjlighet att kombinera fotboll och studier och hit kan elever från hela Skåne söka. Bland Fotbollsgymnasiets avgångselever märks bl.a. Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Filip Helander.

KONTAKT

Malmö Elitfotbollsgymnasium – pojkar
Per-Ola Lindkvist, ansvarig instruktör
per-ola.lindkvist@mff.se
0709-88 88 65

Annika Kroon, mentor pojkar
annika.kroon3@malmo.se
0733-58 15 88

Malmö Elitfotbollsgymnasium – flickor
Roland Larsson, ansvarig instruktör
roland.larsson@mff.se
0708-40 02 06

Fredrik Karlsson Ehnevid, mentor flickor
fredrik.karlsson.ehnevid@malmo.se
076-894 10 63

huvudpartners

officiella partners