SKÅNES MEST KLASSISKA FOTBOLLSTURNERING

SKÅNECUPEN

Sedan 1964 har Skånecupen varit jullovets höjdpunkt för fotbollsälskande barn och ungdomar i hela Skåne. Cupen startades av Malmö FF i samarbete med tidningen Arbetet och är på många sätt den mest klassiska inomhusturneringen i södra Sverige. Det upptäcker man inte minst när man tittar på vem som spelat i den genom åren.

Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Therese Sjögran är bara några av namnen som blivit publikfavoriter inne i Baltiska Hallen. Men Skånecupen handlar inte bara om att vinna och vara bäst. Framför allt är det två veckor av fotbollsglädje och gemenskap som lyser upp i vintermörkret under jullovet. Så har det varit i över 50 år och så kommer det vara för många kommande generationer unga fotbollsspelare.

Information om COVID19

Läs om vår hantering av COVID19 under årets upplaga av Skånecupen.

Senast uppdaterad 2020-09-07

Skånecupen fotboll

527 deltagande lag i olika åldrar och klasser i innefotboll – Skånecupen fotboll med sjumannafotboll och futsal är en jullovstradition. Årets upplaga går av stapeln 26 december 2020-5 januari 2021.

eskånecupen

eSkånecupen

Under omgången 2019/2020 introducerade Malmö FF en e-sportklass i turneringen – eSkånecupen. Tävligen avgörs i FIfA 20 och spelar på Playstation 4. Du behöver inte tillhöra någon fotbollsturnering för att få delta.

Följ till lag, spelschema och resultaten

I vår app och på Instagram kan du följa med i resultaten för ditt lag.

App Store logo
GooglePlay
Instagram

Aktuellt för årets upplaga

e-Skånecupen en fortsatt del av Skånecupen. Anmälan öppnar i oktober.


Gemensam finaldag den 6 januari! Prisutdelning för samtliga tävlingsklasser kommer att ske i Baltiska Hallen den 6 januari.


Samtliga klasser i “Futsal – Ej tävling” spelas med sarg.


Avtal med SolidSport där samtliga matcher kommer att streamas live eller kunna ses i efterhand. 

Anmälan 20/21

Anmälan för Skånecupen fotboll 20/21 är öppen. Sista anmälningsdag är 30 november 2020.

stolt huvudsponsor