SKÅNES MEST KLASSISKA FOTBOLLSTURNERING

SKÅNECUPEN

Vi är äntligen tillbaka med en ny upplaga av Skånecupen vintern 23/24!

Sedan 1964 har Skånecupen varit jullovets höjdpunkt för fotbollsälskande barn och ungdomar i hela Skåne. Cupen startades av Malmö FF i samarbete med tidningen Arbetet och är på många sätt den mest klassiska inomhusturneringen i södra Sverige. Det upptäcker man inte minst när man tittar på vem som spelat i den genom åren.

Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Therese Sjögran är bara några av namnen som blivit publikfavoriter inne i Baltiska Hallen. Men Skånecupen handlar inte bara om att vinna och vara bäst. Framför allt är det två veckor av fotbollsglädje och gemenskap som lyser upp i vintermörkret under jullovet. Så har det varit i över 50 år och så kommer det vara för många kommande generationer unga fotbollsspelare.

Skånecupen fotboll

Över 500 deltagande lag i olika åldrar och klasser i innefotboll – Skånecupen fotboll med sjumannafotboll och futsal är en jullovstradition. Årets upplaga avgörs i slutet av december 2023.

eSkånecupen

Under omgången 2019/2020 introducerade Malmö FF en e-sportklass i turneringen – eSkånecupen. Tävligen avgörs i FIFA och spelas på Playstation 4. Du behöver inte tillhöra någon fotbollsturnering för att få delta.

eskånecupen

Följ till lag, spelschema och resultaten

I vår app och på Instagram kan du följa med i resultaten för ditt lag.

App Store logo
GooglePlay
Instagram

Huvudpartners

huvudpartners

officiella partners