FOTBOLLFÖRENINGENS VÄNNER

ett himmelsblått
sällskap

Fotbollföreningens Vänner, förkortat FV, är ett ordenssällskap bestående av bröder med ett genuint himmelsblått hjärta.

Sällskapets ursprung går tillbaka till det så kallade Motionslaget på 1920-talet, via MFF Old Boys fram till dagens FV som stiftades den 11 november 1933 med Eric Persson som en av initiativtagarna.

I dagens FV finns en lång rad klassiska MFF:are, spelare, ledare samt en mängd av trogna himmelsblå supportrar, ända från trettiotalet och fram till aktuella dagar.

Invigning av FV:s klubblokal 1979.

Vad gör FV?

Sällskapet har under året sex gemensamma sammanträden. Därutöver har sällskapets olika grader egna sammanträden. Sedan 2021 finns sju grader i FV.

Efter själva sammanträdet intages en gemensam måltid och efter denna ordnas olika aktiviteter av informerande och underhållande karaktär. Besök av tränare, spelare och andra ledare från vår moderförening är ett ofta förekommande inslag i sällskapets verksamhet. Här händer det att man får information av det lite mera informella slaget. Sällskapet arrangerar resor till intressanta matcher främst i Allsvenskan, men det händer att FV även besöker matcher utomlands. Fotboll är grundbulten, men FV besöks också av gäster utan idrottslig bakgrund.

Hur blir man medlem i FV?

Först och främst behöver man ha varit medlem i Malmö FF 10 år i följd och sedan rekommenderas av två personer som redan ingår i FV. Naturligtvis behövs också ett djupt och genuint intresse för Malmö FF.

För information, vänligen kontakta:
Fotbollföreningens Vänner
Box 19067
200 73 Malmö

ORDENSMÄSTARE

Stefan Hult
0700-88 80 04

Andreas Nilssons minnespris

FV har beslutat att hedra minnet av den tidigare MFF-spelaren Andreas Nilsson genom att årligen, i samband med firandet av MFF:s årsdag, dela ut Andreas Nilssons minnespris.

Till Andreas Nilssons minnespris

huvudpartners

officiella partners