malmö ff

foundation

En gåva för en ljusare framtid för barn och unga

Malmö FF Foundation stöttar organisationer som arbetar för barn och ungas fysiska och psykiska hälsa. Din gåva skapar en ljusare framtid för nästa generation. Du kan enkelt swisha ditt bidrag till 123 684 75 1. Om du ger bort en donation i julklapp kan du ladda ned ett gåvobevis nedan.

Malmö FF Foundation och Friends lanserar kostnadsfri utbildning för att motverka mobbning 

Minst 140 000 barn och unga har varit utsatta för mobbning i skolan och ute på nätet de senaste månaderna. Inom idrotten uppger 26 procent barn och ungdomar att de har utsatts för kränkningar. Bakom siffrorna finns det barn och unga som dagligen känner oro, ångest och nedstämdhet inför träningen eller för att vistas på nätet. 

Nu lanserar Malmö FF Foundation och vår samarbetspartner Friends en kostnadsfri utbildning som ska ge tränare och ledare i hela idrottssverige bättre förutsättningar att hantera mobbning och kränkningar.

För att en bättre värld för våra barn, börjar med att vi vuxna gör precis allt vi kan.

Utbildningen – som heter ”Laganda på och utanför plan” – sker digitalt och vänder sig till tränare och ledare i hela Sverige som arbetar med barn och unga. Genom utbildningen ska deltagarna få kunskap för att motverka mobbning som kan ske på nätet och i idrottssammanhang.

ansökan om medel från malmö ff foundation

Medel från Malmö FF Foundation kan sökas av organisationer, stiftelser, verksamheter eller individer som arbetar med att förebygga psykisk och fysiska ohälsa bland barn. Stipendierna, om upp till 40 000 kr, delas ut av Malmö FF genom Malmö FF Foundation. Genom utdelningen vill vi bidra till att arbetet mot mobbning fortsätter och utvecklas.

Malmö FF foundation

Vi är inte först att stå upp mot orättvisor. Men vi blir gärna sist. På planen ger linjer och regler oss en riktning. De markerar tydligt gränsen för ett övertramp. Men utanför är det inte lika enkelt.

Därför driver vi välgörenhetsprojektet Malmö FF Foundation. Våra utvalda områden för 2023 och 2024 är:​

​– Psykisk hälsa kopplat till bättre beteende och näthat.​

​– Sport och fysisk hälsa för alla.

I ett allt kargare samhälle, är stöd och hjälp inte längre en självklarhet. I stället har hat blivit vanligare än likes. Engagemang har bytts ut mot likgiltighet. Och vem du är bedöms hårdare än vad du gör. 

För oss går laget före jag:et. Och laget i denna fråga, är större än Malmö FF. Vi vill stå upp mot orättvisor. Hjälpa till där det behövs. Lyssna på dem med svagast röster. Och bidra med styrka och mod att skapa förändring. 

Tillsammans sätter vi nya riktlinjer, med en tydlig skillnad på rätt och fel. 

Malmö FF Foundation verkar med så väl egna insatser som genom att samla in medel vid event och aktiviteter. Det finns också möjlighet för privatpersoner och organisationer att bidra med antingen löpande medel eller engångsbidrag. 

De medel som skänks till Malmö FF Foundation delas – efter prövning av Malmö FF:s styrelse utifrån Malmö FF Foundations donationspolicy – ut till organisationer, stiftelser eller dylikt som ansöker om ekonomiskt stöd till sina verksamheter.

Ambassadörer för Malmö FF Foundation

en insamling SOM GÖR SKILLNAD

På planen ger linjer och regler oss en riktning. De markerar tydligt gränsen för ett övertramp. Men utanför är det inte lika enkelt. Gör som våra ambassadörer och stöd Malmö FF Foundation och bidra till att skapa förändring.

Du kan enkelt swisha ditt bidrag till 123 684 75 11 eller via QR-koden på den här sidan. Allting hjälper. Stort eller smått. Du kan också skicka ett bidrag till kontonummer: 8214-9,904 735 980-8.

Malmö FF:s donationspolicy kan du läsa här.

kontakt

Har du frågor om Malmö FF Foundation kontakta anna.nordstrom-carlsson@mff.se.

huvudpartners

officiella partners