MFF GER UNGA KRAFT ATT VÄXA

skolakademier

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. Våra skolor erbjuder högstadieungdomar möjligheten att kombinera sin idrott med skola. Idag finns våra skolakademier på 18 olika skolor runtom i Skåne.

Målet med skolakademierna är att nå gymnasiebehörighet, men också att ha roligt, vara en god kamrat och utveckla sina fotbollskunskaper. Med hjälp av instruktörer från Malmö FF och lärare/tränare på skolan har eleven träning på schemat tre tillfällen i veckan.

Vi tror på fler möjligheter till rörelse och att ungdomarna får göra något de verkligen brinner för ser vi som en framgångsfaktor för konceptet.

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten på Malmö Idrottsgrundskola är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö och resultaten är även höga på övriga skolakademier.

I samarbete med Malmö Stad har verksamheten utvidgats till att omfatta andra idrotter än fotboll. Malmö Idrottsgrundskola är numera öppen även för flickor och pojkar inom badminton, basket, dans, fotboll, friidrott, gymnastik, handboll, innebandy, ishockey, karate, konståkning, padel, simhopp, squash och tennis som växer och utvecklas genom MFF:s akademikoncept. Även på Hagalidsskolan i Staffanstorp finns numera en idrottsprofil där eleverna kan välja fotboll, handboll, simning och innebandy.

Läs mer om skolakademierna nedan.

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier formar individer både på och utanför planen. En av dem är Oscar Lewicki.

Kontakt

Jan-Olov Kindvall: 0708-19 42 45, jan-olov.kindvall@mff.se
Niklas Skoog: 0733-18 17 88, niklas.skoog@mff.se
Martin Abrahamsson: 0705-88 68 85, martin.abrahamsson@mff.se
Jörgen Ohlsson: 0733-14 75 87, jorgen.ohlsson@mff.se

partners