MITT MFF

Samla poäng och öka dina möjligheter till förtursbiljetter!

Många MFF-supportrar har länge eftersökt ett förturssystem för en mer rättvis fördelning av biljetter till särskilda matcher. Med Mitt MFF får du poäng när du stöttar föreningen. Ditt poängsaldo ökar när du går på match, tecknar medlemskap och skaffar årskort.

Dina insamlade poäng avgör bland annat din förtursplats när vi släpper biljetter till matcher med begränsad kapacitet, till exempel hemma- och bortamatcher i Europa. På så sätt får du som ofta stöttar laget en större chans att se de mest eftertraktade matcherna på plats.

Systemet är det första av sitt slag i Sverige. Vi har byggt det från grunden för att kunna få det skräddarsytt och efterhand tillföra nya funktioner. Även om många tester gjorts kan det uppstå fel i funktionen när det släpps i skarpt läge. Vi ber därför alla användare om tålamod och hoppas att vi tillsammans kan hitta och åtgärda eventuella brister för att göra Mitt MFF så bra som möjligt.

Registrera dig för att börja samla poäng!

Kom i gång

Registrera dig

Börja med att registrera ett användarkonto på Mitt MFF. För att få poäng måste du använda samma mailadress som du har till ditt medlemskap i vårt medlemsregister och ditt årskort på AXS.

Läs mer: Hur ändrar jag lösenord i medlemsregistret och på AXS?

Logga in

Du loggar in på Mitt MFF med din mailadress och det lösenord du valde i samband med registreringen. När du är inloggad kan du bland annat se dina poäng, ändra kontaktuppgifter, registrera lösbiljetter och så småningom ta del av olika erbjudanden.

Personliga inställningar

Klicka på profilbilden uppe till höger för att komma till dina personliga inställningar. Här kan du om du vill lägga till kontaktuppgifter och en profilbild för att göra sidan mer personlig. Du kan även radera ditt konto härifrån.

Översikt

Under översikten kan du se hur många poäng du samlat in och hur högt placerad du är av alla användare.

Läs mer: Så fungerar poängsystemet

Medlemskap

Här kan du se om du har ett aktivt medlemskap kopplat till din användare. Om du inte är medlem finns det en knapp med en länk till sidan där du ansöker om medlemskap.

Från att du blivit medlem kan det dröja ett par veckor innan medlemskapet syns på Mitt MFF. Saknas ditt medlemskap ändå kan du kontrollera att mailadressen i medlemsregistret är den samma som för Mitt MFF-kontot.

Om du är en del av ett familjemedlemskap men inte huvudmedlem kan det hända att dina poäng saknas. Du behöver då registrera ditt medlemsnummer genom att klicka på knappen ”Saknas poäng?” som syns under poängöversikten. Medlemsnumret står på ditt medlemskort.

Årskort

Här kan du se dina årskort och välja ditt primära årskort om du har flera. Ditt primära årskort är det som bidrar till din totalpoäng genom innehav och närvaro på matcher.

Viktigt: Du kan bara välja primärt årskort en gång.

Om du står som ägare till flera årskort kan du tilldela dem till andra personer, för att de också ska kunna få poäng. Gör så här för att tilldela poängen för årskort till en annan person:

1. Mottagaren behöver registrera ett användarkonto på Mitt MFF.

2. Mottagaren klickar på ”Efterfråga årskort” och fyller i årskortsnumret.

3. Ett mail skickas till huvudägaren där denne kan bekräfta att årskortet ska tilldelas till en annan person.

Notera att själva ägarskapet fortfarande gäller den som köpte årskortet. Det är endast poängen för det specifika kortet som flyttas.

Registrera lösbiljett HEMMA/BORTA

Under matchöversikten kan du se vilka matcher du varit på. Om du har årskort registreras din närvaro automatiskt vid inscanningen.

Här kan också du som köpt lösbiljett till en hemma- eller bortamatch registrera din närvaro för att få poäng. Klicka på ”Registrera lösbiljett”, välj match i listan och skriv därefter in biljettnumret som du hittar till vänster om streckkoden på din elektroniska biljett (börjar med 217). Biljettnumret till bortamatcher börjar med ett annat nummer.

Du kan endast registrera lösbiljett upp till tre månader efter matchen har spelats.

Aktuellt

Ta del av aktuell information och erbjudanden till dig som är med i Mitt MFF.

Så fungerar poängsystemet

Det här ger dig poäng:

Årskort500 poäng
Årskort tidigare år, upp till fem år i rad30 poäng per år
Medlemskap, betalt senast 31 mars 500 poäng
Medlemskap, betalt senast 30 juni300 poäng
Medlemskap, betalt från 1 juli100 poäng
Medlemskap tidigare år, upp till fem år i rad 30 poäng per år
Närvaro på hemmamatcher30 poäng
Närvaro på bortamatcher30 poäng

Årskort

Årskort för innevarande år ger 500 poäng.

Vid årsskiftet försvinner poängen för det föregående årets årskort. Du får däremot 30 poäng för varje år i rad du varit årskortsinnehavare, upp till fem år tillbaka. Retroaktiva poäng tilldelas för året 2022 och framåt.

Poängen för ett årskort syns inom två dagar efter köp.

Medlemskap

Medlemskap för innevarande år ger 500 poäng om du har betalt ditt medlemskap senast den 31 mars. De som tecknar medlemskap tidigare på året, snarare än i anslutning till Europaspelet premieras med högre poäng.

500 poäng – betalt medlemskap senast 31 mars

300 poäng – betalt medlemskap senast 30 juni

100 poäng – betalt medlemskap från 1 juli

Vid årsskiftet försvinner poängen för det föregående årets medlemskap. Du får däremot 30 poäng för varje år i rad du varit medlem, upp till fem år tillbaka. Retroaktiva poäng tilldelas för året 2022 och framåt.

Poängen för medlemskap syns inom ett par veckor.

Närvaro på hemmamatcher

Du får 30 poäng för närvaro på hemmamatcher med årskort eller lösbiljett. Poängen för närvaro på hemmamatcher syns inom två dagar och gäller i två år från det datum de inhämtades.

Följande matcher ger inte poäng:

• Träningsmatcher

• Gruppspels- och slutspelsmatcher i Champions League

• Gruppspels- och slutspelsmatcher i Europa League som är slutsålda

• Slutspelsmatcher i Europa Conference League som är slutsålda

• Matcher i Svenska cupen på Malmö IP som är slutsålda.

Skälet till att vi inte delar ut poäng vid dessa slutsålda matcher är för att alla inte ges möjlighet att köpa biljett och därmed saknar möjlighet att samla in poäng. I förlängningen skulle det innebära att de som inte hade möjlighet att få poäng, hade haft det ännu svårare vid kommande biljettsläpp via Mitt MFF.  

Närvaro på bortamatcher

Du får 30 poäng för närvaro på MFF:s bortamatcher i Allsvenskan och Svenska cupen. Poängen gäller i två år från det datum de inhämtades.

I de fall vi inte kan stämma av vilka som blivit inscannade kan köp av biljett ge poäng. Eftersom vi är beroende av att arrangerande klubb ger tillgång till information om scanning och biljettköp kan det dröja innan poängen för närvaro på bortamatcher syns i Mitt MFF.

Om arrangerande klubb står utanför SEF:s gemensamma biljettplattform kommer närvaro på matchen inte ge några poäng. Detta gäller t.ex. AIK och eventuellt vissa bortamatcher i Europaspelet och Svenska cupen.

Så fungerar förturssläppen

Poängrankningen avgör vilka som först kommer att erbjudas biljettköp till särskilt eftertraktade matcher med begränsad biljettillgång, till exempel vissa bortamatcher i Europaspelet. Det är poängsumman fem dagar innan biljettsläppet som räknas.

Årskortsinnehavare har precis som tidigare garanterad förtur till biljettköp vid hemmamatcher i Europa. Det som däremot är nytt är att medlemmar kommer att erbjudas förtursmöjlighet till större matcher i Allsvenskan och Europa via Mitt MFF. Det betyder att du som medlem måste ha ett konto på Mitt MFF för att kunna ta del av förtursmöjligheter.

Hur många poäng som krävs för förtur och hur biljettsläppen kommer att se ut, beror på och anpassas efter tillgång till biljetter och förväntad efterfrågan.

Frågor och svar

Var hittar jag mitt biljett- eller årskortsnummer?

Våra biljett- och årskortsnummer börjar på 217 och finns till vänster om streckkoden på din elektroniska biljett.

Hur byter jag mailadress i medlemsregistret eller hos AXS?

Medlemsregistret (Sportadmin)

1. Logga in med mailadressen kopplat till ditt medlemskap på den här sidan.

2. Klicka på den blå knappen ”Mina sidor” till höger.

3. Ändra din mailadress och tryck på knappen ”Uppdatera”.

Biljett och årskort (AXS)

1. Logga in på AXS på den här sidan.

2. Välj ”Konto” från menyn och därefter ”Ändra uppgifter”.

3. Ändra din mailadress och välj ”Spara”.

När uppdateras poängen?

För årskort och närvaro på hemmamatcher registreras poängen inom två dygn. För bortamatcher kan det ta ytterligare några dagar, beroende på när vi får tillgång till datan från hemmalaget. För medlemskap kan det dröja upp till ett par veckor.

Får jag retroaktiva poäng när jag registrerar mig på Mitt MFF?

För att alla ska ha samma förutsättningar från start får användare inga poäng för föregående års närvaro, årskort och medlemskort under 2022. Kommande år delas det ut retroaktiva poäng från säsongen 2022 och framåt.

Får jag fler poäng om jag har flera årskort?

Om du har flera årskort i samma namn beräknas poängen per årskort och efter hur ofta varje årskort används. Du kan bara ha ett primärt årskort, vilket betyder att poängen för innehav och närvaro för de övriga årskorten inte räknas in i din totala poängsumma.

Om du har flera årskort måste de andra personerna som använder årskorten registrera användarkonton på Mitt MFF för att kunna dra nytta av förturssystemet.

Får man poäng som gästande supporter på Eleda Stadion?

Poäng delas inte ut för biljettköp eller närvaro på gästande lags sektion på Eleda Stadion.

Hur får innehavare av bortakortet poäng?

Du som har bortakortet prickas av vid inpasseringen på hemmalagets arena. Därefter registrerar vi manuellt din närvaro i Mitt MFF. Det kan därför dröja ett antal dagar innan poängen syns.

Det är innehavaren av bortakortet som får poäng för närvaro, oavsett om kortet lånas ut och används av någon annan.

Får jag poäng för damlagets matcher?

Du får inte poäng för årskort eller närvaro vid matcher till damlaget. Ett separat system för förtur till damlagets matcher kan bli aktuellt i framtiden.

Kan jag få närvaropoäng flera gånger om för samma match?

Nej. Din närvaro registreras bara en gång per match, oavsett om du köpt flera lösbiljetter.

Finns det någon skattemässig påverkan för företag?

Mitt MFF ger en företrädesrätt att köpa biljetter till marknadspris. Företrädesrätt/poäng kan inte växlas mot pengar eller annat tillgodohavande som i sin tur har ett ekonomiskt värde. Om du eller ni har några frågor kring avdragsrätten för representationskostnader eller annan skattemässig hantering, hänvisar vi er till er rådgivare.

Vad gäller för MFF:s partners?

Samma förtursmöjligheter som tidigare gäller för föreningens partners.

Kontakt

Kontakta oss via mitt@mff.se om du har frågor eller behöver hjälp.

huvudpartners

officiella partners