Skåne Stadsmission och Malmö FF ger sig ut i Europa tillsammans

Publicerad 05 juli 2022 i Herr,Nyheter

Malmö FF kommer under årets Europaspel att upplåta platsen på matchtröjans baksida till Skåne Stadsmission

Anders Christiansen.

På tisdagen inleder Malmö FF årets Europaspel med hemmamatchen mot Vikingur Reykjavik i Champions Leagues första kvalomgång. Nu står det klart att vår samarbetsorganisation inom MFF Stödjer, Skåne Stadsmission, följer med på årets Europaresa.

Som en del i att utvidga och fördjupa samarbetet med Skåne Stadsmission kommer organisationen att ta plats på matchtröjans baksida under hela Europaspelet.

Skåne Stadsmission arbetar för ett medmänskligare Skåne. Organisationen erbjuder professionellt stöd, både akut och långsiktigt, till människor som lever i utsatta livssituationer. Målet är att förebygga utanförskap och stärka individers makt över sitt eget liv.

– För mig och mina lagkamrater betyder det mycket att vi kan ta samarbetet med Skåne Stadsmission ytterligare ett steg. Malmö FF och Skåne Stadsmission delar värdegrund och värderingar och i tider som dessa känns det ännu viktigare att kunna dela det med så många som möjligt. Att vi nu får möjlighet att ta det samarbetet ut i Europa är en fin känsla, säger Anders Christiansen, lagkapten i Malmö FF.

– Samarbetet mellan MFF och Skåne Stadsmission är ett fantastiskt exempel på hur aktörer med olika uppdrag och syfte kan hitta varandra och jobba för ett bättre samhälle. Vi hejar alltid på MFF och vi är stolta över att synas på tröjorna när herrlaget ger sig ut i Europa igen. Framåt Malmö!, säger Lena Wetterskog Sjöstedt, direktor på Skåne Stadsmission.

huvudpartners

officiella partners