Sommarfotboll för alla med Skåne Stadsmission

Publicerad 09 augusti 2021 i MFF i Samhället,Nyheter

Malmö FF vill ge så många barn som möjligt chansen att spela fotboll på sommarlovet. Under tre dagar anordnade MFF tillsammans med Skåne Stadsmission sommarfotboll för barn som lever i utsatthet.

Sommarlovet är en speciell tid för barn och ungdomar och något de flesta ser fram emot. Men alla barn har inte möjlighet att delta i fritidsaktiviteter, på grund av osäkra boendeförhållanden och brist på pengar. Att spela fotboll behöver inte vara dyrt, men skor och benskydd kostar. MFF har därför tillsammans med Skåne stadsmission samlat in fotbollsskor till alla barn, som också fick benskydd, strumpor, träningskläder, påse och vattenflaska under lägret.

Under tre soliga sommardagar fick barnen testa på att spela fotboll tillsammans med våra duktiga ungdomstränare, äta lunch på Erics (där de fick en glimt av A-laget) och besöka Eleda Stadion.

Eva Emmelin, kommunikatör på Skåne Stadsmission var på plats under lägret.

– Det var fantastiskt faktiskt, barnen hade jättekul och det var väldigt uppskattat. Mycket av initiativet handlar om att alla barn inte har samma möjligheter att göra aktiviteter på sommaren. Att få vara med professionella ledare och träna fotboll i miljön runt stadion blir någonting alldeles extra om man annars inte gör så mycket på sommaren.

För Malmö FF:s lagkaptener och Skåne Stadsmission-ambassadörer Cornelia Lindgren och Anders Christiansen är det en självklarhet att vara med och stötta initiativet.

– Fotboll ska vara för alla, tillsammans kan vi möjliggöra att fler barn får uppleva den glädje och gemenskap fotbollen skapar, säger Cornelia Lindgren, lagkapten i Malmö FF

Köp ditt MFF-armband

Samtliga intäkter går till den årliga sommarfotbollen som ger möjlighet att fler får testa på att spela fotboll. Dessutom går överskottet direkt till Skåne Stadsmission.

huvudpartners

officiella partners