Publikinformation inför Malmö FF – Real Madrid

Publicerad 25 september 2015 i Nyheter

Onsdagen den 30:e september riktas ännu en gång Europas fotbollsögon mot Malmö då Malmö FF spelar årets första hemmamatch i Champions Leagues-gruppspel när Real Madrid kommer på besök. Då intresset för matchen är så stort kommer det att ske en del förändringar på Stadionområdet och vi önskar att ni tar er till informationen nedan.

Yttre avgränsning utanför Malmö New Stadium
Det kommer att byggas upp ett stort staket runt hela Stadion för att se till att folk med biljett till matchen vistas på området och inga utomstående. Utöver den vanliga biljettkontrollen vid respektive ingång till Stadion kommer vi även ha biljettkontroll vid den yttre avgränsningen. Tänk därför på att inte kasta er matchbiljett efter att ni gått igenom den första kontrollen då ni även ska visa upp er biljett vid er ingång. Behåll därför biljetten under hela arrangemanget.

Planera er väg till Stadion så att ni kommer rakt på er ingång.

För att säkerställa att ni är på er plats när matchen startar 20.45 rekommenderar vi er att vara på Stadionområdet senast en timme innan.

Om det är så att ni ska hämta ut biljetter i Vinterträdgården på Malmö Stadion ber vi er att komma till den nordöstra delen av den yttre avgränsningen där ni kommer ha en ingång som sedan tar er in till Vinterträdgården.

(Om ni ska träna på Friskis och Svettis på Swedbank Stadion kommer ni att komma igenom den yttre avgränsningen vid uppvisande av Friskis-kort.)

Den yttre avgränsningen börjar att gälla från och med 17.15 på matchdagen.

Begränsat med parkeringar
Stora delar av Kulan:s parkering kommer att vara avspärrad.

Sjung med under hela match

På Swedbank Stadion finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljud, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Ståplats trots stolar
Då UEFA inte tillåter renodlad ståplats har våra supportrar monterat upp 3000 stolar på den norra läktaren för att göra den tillgänglig till våra kvalmatcher. Trots att det numera står stolar på den norra läktaren anses den fortfarande vara en ståplatsläktare.

Banderollplatser
Då det är UEFA som arrangerar matchen får vi inte exponera våra egna sponsorer inne på Stadion och därför har våra egna reklamband täckts över. Det är därför okej att hänga banderoller på det nedre etaget över den vita reklamtäckaren.

Till årskortsinnehavare
Om du som årskortsinnehavare utnyttjat din möjlighet att köpa ett biljettpaket är det viktigt att du skriver ut dina biljetter. Biljetterna ligger allså inte på ditt årskort utan du måste ha fysiska biljetter.

Detta gör du lättast genom att logga in på ditt Ticketmaster-konto och klickar sedan in på Mina biljetter där du kan se alla biljetter som du köpt. 
Dessa skriver du sedan ut på helt vanliga A4-papper.

Lathund för hur du skriver ut dina biljetter.

Håll gångarna fria
För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria ifrån publik.

Gå till den plats som står på biljetten
Vi ber er att respektera att ni ser matchen ifrån den plats som står på er biljett. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen ifrån ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Gå in via den ingång som står på biljetten

Det kommer inte gå att röra sig fritt inne på arenan. Därför kan du inte gå in igenom vilken igång som helst utan du ska gå till den ingång som står på din biljett. Grindarna på den norra kortsidan mellan sittplats och ståplats kommer att vara stängda innan och under matchen. Efter matchen kommer grindarna vara öppna för att underlätta utsläppet.

Ingen alkoholförsäljning

UEFA tillåter inte försäljning av alkohol och vi kommer därför inte kunna sälja öl eller vin på tisdagens match.

Ingen förfest

MFF Support kommer inte att anordna någon förfest innan matchen utan förfesten kommer att vara inne på läktarna.

Biljetter

Det kommer att finnas runt 200 lösbiljetter till matchen som vi kommer att sälja till våra medlemmar på matchdagen klockan 16.00. Läs mer om det här.

Real Madrid spelar i sorgband

Real Madrid kommer att spela i sorgband för att hedra tidigare Madrid-spelare, Ignacio Zoco, som avled i måndags.

Respektera de olika sektionerna

Tänk på vilken sektion ni sitter på. Om ni sitter på en MFF-sektion så respektera detta och klä er inte i Real Madrid kläder och vice versa om ni befinner er på bortasektionen. Om det är så att ni kommer med fel lagfärger kommer ni bli ombedda att byta era kläder, alternativt att ta en tröja eller jacka över. Värt att notera är att Real Madrid, enligt tävlingsbestämmelser, även fått sittplatsbiljetter och dessa är placerade på sektion 14.

huvudpartners

officiella partners