Publikinfo inför Östersunds FK

Publicerad 11 maj 2017 i Nyheter

Söndagen den 14 maj klockan 17:30 tar vi emot Östersunds FK på Swedbank Stadion. Här är bra information att känna till för dig som ska se matchen på plats.

Malmö FF – Östersunds FK
Swedbank Stadion
Söndag 14 maj 17:30

Biljettköp

Ta med hela familjen på match!
Till matchen mot Östersunds FK arrangerar vi en familjedag med ett stort aktivitetsområde utanför Swedbank Stadions södra läktare. Här blir det hinderbana, rutschkana, ansiktsmålning samt försäljning av mat och dryck. Perfekt för hela familjen! Läs mer om arrangemanget och hur du köper biljetter här.

Insamling till Mio på söndag
13-årige MFF-supportern Mio lider av en tumörsjukdom som orsakar kraftig huvudvärk och därför har han tvingats sluta spela fotboll. För att hjälpa Mio till en utredning samlar MFF-Familjen just nu in pengar. Nu har MFF:s A-trupp bestämt sig för att matcha MFF-Familjens insamlade belopp.

MFF-Familjen kommer att samla in pengar till Mio innan söndagens match. Du kan skänka ditt bidrag på plats eller swisha till 123 326 46 52.

Manifestation mot rasism på söndag
I halvtid under matchen mot Östersunds FK kommer 60 elever från skolor runt om i Malmö att manifestera mot rasism. Under året arbetar elever i årskurs sex från skolor i Malmö med att motarbeta alla former av diskriminering, ett arbete som når sin kulmen i Malmö FF:s turnering ”Skolfotboll mot rasism” i början av juni.

Förfest med MFF Support
Malmös ljusblåaste coverband, StämBandet, är tillbaka! Häng med i uppladdningen och rocka fram MFF till en ny hemmaseger.

15:30 Grindarna till Ståplatstorget öppnar 
16:00 StämBandet live 
17:30 Avspark

Så kommer du till Supportertorget
För att komma till Supportertorget och förfesten är det lättast att gå in via ingång A eller B på den norra kortsidan – detta kan alla göra, oavsett vilken sektion som står på din biljett. Sittplatsbesökare kan även gå in via ingångarna L, K, J, D & C för att sedan, uppe på läktarplan, röra sig mot Supportertorget via grindarna som skiljer långsidorna mot den norra kortsidan. Om du som sittplatsbesökare väljer denna väg kommer ni att bli visiterade när ni går in på Supportertorget och när ni sedan ska gå tillbaka åt andra hållet behöver ni bara visa upp er matchbiljett eller ert årskort – detta gäller under hela matchen och i halvtid.

Ståplatsbesökare kan dock endast ta sig in via ingång A eller B.

Så går du som sittplatsbesökare från Supportertorget till din plats
När du som sittplatsbesökare på Swedbank Stadions nedre etage eller sektionerna 09, 08, 30 och 29 sedan ska röra dig mot din plats kan du antingen välja att scanna ut dig själv igen för att, via Swedbank Stadions utsida, gå till din vanliga ingång och scanna in dig själv igen. Ni kan också gå via de grindar som finns uppe på Supportertorget som skiljer ståplats ifrån sittplats.

Om du sitter på Swedbank Stadions övre etage måste du gå till en utgång och scanna ut dig själv och din biljett för att sedan gå via Swedbank Stadions utsida till den ingång som står på din biljett där du scannar in dig själv igen.

Visa ditt stöd!
Spelarna gör sitt bästa på planen och det gäller att vi gör detsamma på läktaren. Ett sätt att stötta göra som tusentals andra MFF:are och klä sig i himmelsblått. Du hittar alla möjliga produkter i MFF Shopen på Swedbank Stadion som har öppet såväl innan som efter matchen. Du kan också besöka MFF Shopens hemsida där du finner 2017 års matchtröja, souvenirer och mycket annat.

För att bidra till stämningen på Swedbank Stadion ser vi gärna att du sjunger med i sångerna! Om du inte kan texterna har MFF Support ett bra sångarkiv.

Servering på Swedbank Stadion
Naturligtvis kan du köpa mat och dryck i flertalet kiosker och barer under ditt besök på Swedbank Stadion! Nytt för i år är att vi har utökat antalet serveringsplatser, bland annat med en ny tältbar vid ingång K. Läs mer här.

Åk med linje 84 till matchen
Skånetrafiken sätter in extra stadsbussar till Swedbank Stadion före och efter matchen. Linje 84 kör från Klagshamn, Västra hamnen, Riseberga, Lindängen och Segevång. Se tidtabell och linjekarta.

Övrig information

Begränsade parkeringsmöjligheter
Mellan 12 och 14 maj pågår U-SM i handboll på Stadionområdet. Det innebär att det kommer vara många besökare på området och att det kan vara extra svårt att hitta parkeringsplatser. Ett tips är att vara ute i god tid, hitta en parkeringsplats en bit bort från Stadion och promenera sista biten till arenan.   

Fri rörelse i gångarna
Servicevärdar och annan personal måste kunna ta sig fram snabbt om någon skulle behöva hjälp. Därför är det viktigt att alla gångar hålls fria under match och att varje åskådare befinner sig på den plats som står på biljetten. Tack för att du respekterar detta!

Använd närliggande ingång
Tänk på att använda en ingång på Swedbank Stadion i nära anslutning till din biljettplats. Sitter du på östra sidan kan du som besökare inte gå in på västra sidan (och vice versa). Däremot kan alla besökare gå in via A eller B. Detta sker dels för att underlätta och få ett jämnt flöde runt arenan och dels med tanke på eventuella avspärrningar vid bortasektionen.

huvudpartners

officiella partners