Malmö FF stöttar insamlingen till Mio

Publicerad 09 maj 2017 i Nyheter

Malmö FF:s A-trupp har beslutat sig för att matcha den summa som MFF-Familjens insamling till Mio Bylund tjänar in.

Förra veckan uppmärksammades MFF-supportern Mio Bylunds kamp mot en besvärlig tumörsjukdom som bland annat orsakar kraftig huvudvärk. Som nioåring blev Mio antagen i MFF:s fotbollsskola men har inte kunnat spela fotboll på grund av sjukdomen. Till matchen mot Örebro SK bjöd MFF in Mio och hans familj för att se matchen och träffa spelarna och ledarna i A-laget.

För att hjälpa sin medsupporter beslutade MFF-Familjen att bidra ekonomiskt till att Mio får möjlighet till en utredning, och eventuell operation, på en neurologisk klinik i Tyskland. Hittills har MFF-Familjen samlat in över 45 000 kronor. I samband med matchen mot Östersunds FK på söndag kommer man att fortsätta samla in pengar till Mios operation.

Nu har spelarna och ledarna i Malmö FF tillsammans beslutat sig för att matcha den summan som MFF-Familjens insamling tjänar in.

– Alla spelare och ledare träffade Mio efter matchen mot Örebro. Han är en stor MFF:are och tillsammans kom vi överens om att matcha den summa som insamlingen drar in, säger Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg.

– Han är en ung kille som vill spela fotboll men på grund av sin sjukdom kan han inte längre göra det. Vi i truppen får ägna oss åt det vi älskar varje dag och därför vill vi hjälpa Mio att också få göra det, säger Markus Rosenberg.

Läs mer om MFF-Familjens insamling till Mio här.

huvudpartners

officiella partners