”Vår spelare fortsätter timeouten, men får chansen att komma tillbaka”

2013-02-12

Domen i det tidigare uppmärksammade målet mot Malmö FFs spelare Miiko Albornoz har idag meddelats. Malmö FF har tagit del av utslaget och har följande kommentar till det:

Albornoz har accepterat klubbens beslut om att den timeout som inleddes i samband med åtalet fortsätter, men att han från och med nu åter kan träna med spelartruppen. Innan det att han kan bli aktuellt att åter spela i MFFs A-lag måste Albornoz  begrunda och smälta domslutet. Därför kommer timeouten från tävlingsspel att gälla i minst två månader framåt. Därefter fattas ett nytt beslut.

– Vår uppfattning är att Miiko ska vänta en tid innan han åter kan vara aktuell för spel, säger MFFs VD Per Nilsson. Vi känner att det är viktigt att konsekvenserna av det inträffade hanteras på ett eftertänksamt och ansvarsfullt sätt, vilket Miiko har accepterat. Vi tar givetvis avstånd från hans handlande, men inte från honom som person.

– Det är domstolen, inte Malmö FF, som utdömer straff. Det är inte vår uppgift. Däremot tänker vi på alla sätt se till att det förtroende som skadats, både spelarens och klubbens, återställs så långt det bara är möjligt. Det är inte bara en fråga om brott och straff, det handlar även om klubbens anseende och rykte, säger Per Nilsson.

Malmö FF har tidigare understrukit att klubben som en konsekvens av det inträffade valt att intensifiera arbetet med de etiska och moraliska aspekter som följer med att vara toppidrottsman och den roll man då har som föredöme och idol för ungdomar och andra fans. Denna fas i klubbens arbete är redan påbörjad.

Fler nyheter

MFF U21 förlorade mot Falkenberg

2014-04-23

Pawel Cibicki gjorde två nya mål i U21, men laget föll hemma mot Falkenbergs FF med 2-3.


Norra blå stöttar Malmö FF i semifinalen

2014-04-23
Torsdagen den 1 maj spelar Malmö FF semifinal i Svenska cupen mot Helsingborgs IF och Norra blå kommer finnas på plats för att stötta laget.

Bengt Madsens ungdomsfond 2014

2014-04-23
Bengt Madsens ungdomsfond inrättades vid högtidlighållandet av Malmö FF:s hundraårsjubileum den 24 februari 2010. Vid vår match mot Djurgårdens IF, i måndags den 21 april, delades 2014-års stipendium ut av Bengt Madsen.

MFF U: 3:a och 6:a i Holland

2014-04-22

Helgen som gick spelade P12 och P14 internationella turneringar i Holland. De testades mot tuffast möjliga motstånd och kommer hem till Malmö med mängder av erfarenheter från spel mot europeiska akademiers ungdomslag.


Roys hörna växer

2014-04-22
Den sjungande sittplatssektionen, mer känd som Roys hörna, uppe i Swedbank Stadions nordöstra del blir större.

Bokade biljetter

Malmö FF - Helsingborgs IF

1/5 klockan 15.00

Köpta biljetter just nu 2048 
Kvartsfinalens publiksiffra 3021 

IFK Norrköping - MFF

Klubbens samtliga matcher

Vårens stora hjulfest

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?