”Vår spelare fortsätter timeouten, men får chansen att komma tillbaka”

2013-02-12

Domen i det tidigare uppmärksammade målet mot Malmö FFs spelare Miiko Albornoz har idag meddelats. Malmö FF har tagit del av utslaget och har följande kommentar till det:

Albornoz har accepterat klubbens beslut om att den timeout som inleddes i samband med åtalet fortsätter, men att han från och med nu åter kan träna med spelartruppen. Innan det att han kan bli aktuellt att åter spela i MFFs A-lag måste Albornoz  begrunda och smälta domslutet. Därför kommer timeouten från tävlingsspel att gälla i minst två månader framåt. Därefter fattas ett nytt beslut.

– Vår uppfattning är att Miiko ska vänta en tid innan han åter kan vara aktuell för spel, säger MFFs VD Per Nilsson. Vi känner att det är viktigt att konsekvenserna av det inträffade hanteras på ett eftertänksamt och ansvarsfullt sätt, vilket Miiko har accepterat. Vi tar givetvis avstånd från hans handlande, men inte från honom som person.

– Det är domstolen, inte Malmö FF, som utdömer straff. Det är inte vår uppgift. Däremot tänker vi på alla sätt se till att det förtroende som skadats, både spelarens och klubbens, återställs så långt det bara är möjligt. Det är inte bara en fråga om brott och straff, det handlar även om klubbens anseende och rykte, säger Per Nilsson.

Malmö FF har tidigare understrukit att klubben som en konsekvens av det inträffade valt att intensifiera arbetet med de etiska och moraliska aspekter som följer med att vara toppidrottsman och den roll man då har som föredöme och idol för ungdomar och andra fans. Denna fas i klubbens arbete är redan påbörjad.

Fler nyheter

MFFtv: Eriksson intervjuar Robin Olsen inför DIF

2014-04-20
Efter dagens träning greppade Magnus Eriksson mikrofonen för att få Robin Olsens syn på matchen mot Djurgårdens IF.

Ladda upp inför match

2014-04-20
Ladda upp inför matchen mot Djurgårdens IF genom ett besök på mattorget och vidare till MFF Supports förfest.

Inför Malmö FF - Djurgårdens IF

2014-04-20
Malmö FF har inlett Allsvenskan på bästa tänkbara vis genom fyra vinster på lika många försök. På måndag väntar Djurgårdens IF. En motståndare som Malmö FF inte klarade av att besegra under 2013.

Olof har hittat hem

2014-04-19
Inför årets säsong tog Daniel Andersson klivet från att vara assisterande tränare till att bli sportchef. Den lediga tränarposten gick då till en annan guldhjälte: Olof Persson. Närmare tio år efter att han lämnade Malmö FF som spelare är han nu tillbaka i klubben i en ny roll.
– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka i Malmö FF, säger Olof Persson.


Bokade biljetter

Malmö FF - Djurgårdens IF

21/4 klockan 17.30

Köpta biljetter just nu 12447 
Förra årets publiksiffra 15751 

Matchprogram MFF - DIF

Klubbens samtliga matcher

Vårens stora hjulfest

Stöd MFFs ungdomar

Facebook

Twitter

Vill du veta allt om MFF?