Sent mål av Botheim gav tre poäng mot Djurgården

Publicerad 25 april 2024 i Herr,Nyheter

En tuff kamp på Tele2 Arena slutade med ett sent avgörande. Erik Botheims mål på tilläggstid gav tre viktiga poäng.

NYCKELHÄNDELSER

1′ Avspark på Tele2 Arena.

22′ Mycket duellspel och inga klara målchanser för något av lagen halvvägs in i den första halvleken.

45+6′ Slut på en mållöst första halvlek som mest präglades av kamp och spelavbrott. Inga skott på mål under de första 45.

62′ DIF skapar tryck via tre fasta situationer runt Johan Dahlins mål – men ett solitt MFF-försvar reder ut det.

83′ Andra halvlek präglas precis som den första av mer kamp och mindre skönspel. Med knappa tio minuter kvar får Djurgårdens Tocmac Nguen rött kort efter att ha knuffat ner Derek Cornelius.

90+4′ MÅÅÅÅÅL! Erik Botheim håller sig framme på en hörnretur och kan raka in segermålet med bara någon minut kvar av matchen. Målet blir också segermålet och vi tar en oerhört viktig trepoängare i huvudstaden.

Henrik Rydström efter matchen

– Det var en härlig holmgång, många dueller, mycket passion och fight. Ska man sen titta på matchbilden tycker jag inte vi är bra i inledningen av matchen, defensivt helt ok men vi var rätt statiska när vi hade bollen. Lite samma tendenser vi hade mot VSK. Vi vet att Djurgården vill vara aggressiva och spela på gränsen men jag tycker att vi kontrollerar den biten av spelet bra.

– Andra halvlek har vi ett hyfsat bra grepp på det till en början, men båda lagen försvarar sin box bra. Vi är egentligen rätt nöjda med hur det ser ut. Sen får de en utvisning och då är vi nog som sämst under en period. Men vi lyckas vaska fram en chans och en hörna med hjälp av Pontus i slutet. 

– Överlag är det en härlig match med många bra dueller men jag måste säga att satsningen från Une Larsson på Oliver Berg inte är okej. Det borde självklart vara rött kort. 

Mål

Djurgårdens IF:
Malmö FF:
Botheim (90+4′)

varningar

Djurgårdens IF:
Malmö FF:
Rosengren (45+2′), Stryger Larsen (88′)

utvisningar

Djurgårdens IF: Nguen (83′)

Laguppställning

Johan Dahlin
Jens Stryger Larsen, Pontus Jansson, Derek Cornelius, Gabriel Busanello,
Otto Rosengren (Ali 65′), Lasse Berg Johnsen, Oliver Berg (Rieks 42′)
Sebastian Jörgensen (Bolin 86′), Erik Botheim, Sebastian Nanasi

Ersättare: Ricardo Friedrich, Elison Makolli, Martin Olsson, Adrian Skogmar, Sören Rieks, Anton Tinnerholm, Taha Ali, Zakaria Loukili, Hugo Bolin

huvudpartners

officiella partners