YL: 15-årig målvakt tar plats i truppen

Publicerad 07 december 2015 i Nyheter

Med på planet som lyfte från Sturup på måndagsmorgonen satt 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Han tar plats i U19-truppen som möter Real Madrid i UEFA Youth League.

Landslagsmeriterade Jakob Tånnander kommer närmast från Lunds BK dit han värvades från Dalby GIF inför årets säsong. Han har tillhört Lunds U19-lag men fick i slutet av året också spela med i A-laget i division 1.

– Det har varit bra. Jag har haft en bra utveckling. Det var roligt att få chansen i A-laget också. Det har varit en bra tid för mig i Lund, säger Jakob Tånnander.

Nu väntar spel på ännu högre nivå. Men moderklubben Dalby GIF ligger honom fortfarande varmt om hjärtat.  

– Det är en bra miljö. Alla får vara med och alla spelar för att det är kul. Det är inte direkt några prestationskrav. När man är liten är det bra.

I höst har han däremot hamnat i en miljö med lite högre temperatur. I Malmö FF har han direkt fått hoppa in i Youth League-truppen som möter den absoluta toppen bland Europas ungdomsakademier.

– Alla strävar efter att komma till MFF. Det är ett bra steg i utvecklingen. Bara för ett år sedan spelade jag fotboll på Dalby IP. Nu ska jag åka och möta Real Madrid. Det ska bli väldigt roligt.

Jakob Tånnander bor kvar hemma i Dalby men tack vare klubbytet till MFF har hans liv faktiskt blivit smidigare.

– Jag går på idrottsakademin på Swedbank Stadion. Nu har jag träningsplanerna precis utanför skolan och jag slipper åka till Lund för att träna.

Malmö FF önskar Jakob Tånnander varmt välkommen till klubben.

Läs mer om Youth League-matchen mellan Real Madrid och MFF.

huvudpartners

officiella partners