YL: Inför Real Madrid – Malmö FF

Publicerad 07 december 2015 i Nyheter

Trots en god poängskörd står det klart att Malmö FF saknar chans till avancemang i UEFA Youth League. Nu vill man avsluta turneringen med en stark insats borta mot Real Madrid.

Grupp A var länge den mest jämna och spännande gruppen i årets UEFA Youth League. Men i den senaste omgången betydde MFF:s hemmaförlust mot Paris Saint-Germain att det inte blir himmelsblå representation i slutspelet.

– Det grämer mig fortfarande att vi bara fick en poäng totalt mot Shakhtar Donetsk med tanke på hur matcherna såg ut. Vi har varit med i de flesta matcherna bortsett från Paris Saint-Germain hemma, säger U19-tränaren Anders Palmér.

Nu väntar alltså Real Madrid borta i vad som ser ut att bli en tuff match. Anders Palmér vill att laget avslutar årets Europaspel på samma höga nivå man hållit tidigare i turneringen.

– Vi vill än en gång göra en bra match och kanske ta en poäng. Vi slog dem hemma. Tyvärr kan vi inte gå vidare men det är viktigt att vi avslutar bra, säger han.

Hemmamatchen mot Real Madrid den 30 september slutade 1-0 till Malmö FF vilket innebar den första historiska segern för ett svenskt lag i Youth League-gruppspelet. Bortalaget ägde bollen men MFF höll ihop försvaret disciplinerat och lyckades få in den avgörande bollen i matchens absoluta slutminuter.

– Det blir nog samma matchbild som i Malmö. De kommer att ha mycket boll och vi får leva på omställningar. Samtidigt ska vi diskutera om vi kanske ska försöka vara lite mer offensiva eftersom resultatet inte betyder något, säger Anders Palmér.

Matchen spelas på Estadio Alfredo Di Stéfano som är belägen på Real Madrids träningsanläggning Ciudad Deportiva del Real Madrid i området Barajas nära flygplatsen i nordöstra Madrid. Inträde kostar 10 euro enligt Real Madrids hemsida.

Real Madrid U19 – Malmö FF U19
Estadio Alfredo Di Stéfano
Tisdag 8 december kl 16:00

Truppen (preliminär):

Marko Johansson
Jakob Tånnander
Mathias Nilsson
Truls Verngren
Aron Mar Brynjarsson
Mattias Andersson
Hugo Andersson
Anton Kralj
Johan Brannefalk
Felix Olsson Lundgren
Oliver Stojanovic-Fredin
Erik Andersson
Mattias Svanberg
Samuel Adrian
Victor Kristiansson
Onur Körhan
Isak Redzic
Teddy Bergqvist
Emin Karaman

huvudpartners

officiella partners