Välkommen till Malmö FF, Vidar Örn Kjartansson

Publicerad 27 januari 2016 i Nyheter

Vidar Örn Kjartansson har skrivit på ett kontrakt med Malmö FF som sträcker sig säsongen 2018 ut. Han kommer till MFF från kinesiska Jiangsu Suning FC och ansluter till truppen under det kommande träningslägret i Dubai.

Den 25-årige isländske anfallaren vann skytteligan i norska Tippeligaen 2014 med 25 mål på 29 ligamatcher för sitt Vålerenga. I januari 2015 värvades han till Jiangsu Suning FC där han gjorde 13 mål på 35 matcher och vann den kinesiska FA-cupen och dess skytteliga. Vidar Örn Kjartansson var också en del av Islands framgångsrika EM-kvaltrupp och har totalt noterats för 7 A-landskamper i den isländska landslagströjan.

– Vidar Örn Kjartansson gjorde en fantastisk säsong i Norge 2014 och vi har tittat mycket på honom. Han är en hårt arbetande forward, bra bollmottagare och vass avslutare med båda fötterna. Vi vill spela med forwards som håller sig centralt och där passar han också bra in som en aktiv del i uppspelsfasen, säger Daniel Andersson, sportchef Malmö FF.

Vidar Örn Kjartansson har blivit tilldelad nummer 24 och flyger nu tillbaka till Kina för att ordna med flytten innan han ansluter till MFF:s trupp under träningslägret i Dubai som börjar söndagen den 31/1. Han siktar på många mål i den himmelsblå tröjan och ser fram emot att få spela inför hemmasupportrarna på Swedbank Stadion.

– Jag hade erbjudanden från klubbar runt om i Europa men Malmö FF var den mest spännande klubben. Jag har bara hört bra saker om Malmö FF. Det är en storklubb med fantastiska supportrar och jag ser fram emot att spela inför dem och förhoppningsvis vinna ligan, säger Vidar Örn Kjartansson.

Malmö FF hälsar Vidar Örn Kjartansson varmt välkommen!

Ladda ner högupplöst pressbild (ange källa MFF.se)

Frågor

Daniel Andersson, sportchef
0733-43 96 33

Presskontakt

Peter Åhlander, kommunikationschef
0708-49 67 13
peter.ahlander@mff.se

huvudpartners

officiella partners