Välkommen till Malmö FF, Sofia Anker-Kofoed!

Publicerad 20 januari 2022 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att välkomna Sofia Anker-Kofoed till föreningen. Den 27-åriga mittfältaren kommer senast från spel i Elitettan men har även med sig rutin från Damallsvenskan när hon nu ansluter till MFF.

Malmö FF är glada att välkomna Sofia Anker-Kofoed till föreningen.

Sofia Anker-Kofoed, född 28 november 1994 i Ystad, började spela fotboll i den lokala föreningen Liga 96. Hennes spelförståelse och vassa avslut förde henne till FC Rosengård där hon efter sina utmärkande insatser i ungdomslagen belönades med ett A-lagskontrakt som 18-åring. Med ett tiotal matcher i Damallsvenskan fortsatte spelarkarriären i division 1. Efter tre målrika säsonger i Hammenhögs IF tog Sofia 2020 steget till seriekonkurrenten Borgeby FK. Där bidrog hon starkt till att laget avancerade upp i Elitettan med sina åtta mål på tio matcher.

Sofia Anker-Kofoed har även hunnit med att spela collegefotboll med Washington State Cougars och har meriter från Svenska F17 och F19 landslaget.

Daniel Andersson, sportdirektör

– Vi är jätteglada över att Sofia valt att skriva på för oss. I år kliver vi in i division 2 med stora ambitioner och här har vi en spelare som vet vad som krävs för att för att avancera i seriesystemet. Hon kommer hit med stor rutin från sina år i FC Rosengård där hon redan tidigt, dagligen fick träna med några av världens största.

– I Sofia får vi en central spelare som även trivs ute på en kant där hon kan driva in och gå på avslut utifrån. En vänsterfotad poängspelare som kommer göra stor nytta för oss framöver.

Sofia Anker-Kofoed

– Det är jättekul att vara här. Jag har både spelat tillsammans med- och mött ett par av tjejerna i laget, så jag vet att det är en grupp med väldigt höga kvaliteter som jag ansluter till.

– Jag kommer hit med stora ambitioner och vill bidra med min fina passningsfot och blick för spelet. Jag är stark i offensiven och vill leverera kreativitet och fart till vårt anfallsspel. Det är oerhört inspirerande att vara här och jag ser fram emot att föra Malmö FF upp i toppen av svensk fotboll, även på damsidan.

Sofia Anker-Kofoed är Malmö FF:s tredje nyförvärv den här säsongen. Sedan tidigare har även Linnea Svensson och Anna Plantin anslutit till föreningen. Läs mer om det här.

huvudpartners

officiella partners