Välmeriterad duo förstärker damlaget

Publicerad 21 december 2021 i Dam,Nyheter

Välkomna till Malmö FF, Linnea Svensson och Anna Plantin!

Linnea Svensson och Anna Plantin förstärker Malmö FF inför säsongen 2022, i division 2.

Malmö FF är glada att presentera Linnea Svensson och Anna Plantin som nya spelare i föreningen. Två spelare med stor rutin från spel på hög nivå och med flera flicklandskamper i bagaget.

Linnea Svensson

Linnea Svensson är en 22-årig försvarare från Malmö. Största delen av hennes fotbollsutbildning fick hon i FC Rosengård där hon från ung ålder tog sig genom ungdomslagen hela vägen upp till A-laget. Väl där lånades Linnea ut till Damallsvenska konkurrenten Kif Örebro innan karriären fortsatte på andra sidan Öresundsbron i danska storklubben Bröndby IF. Där blev det spel på den stora fotbollsscenen i Women´s Champions League innan mittbacksgeneralen för ett år sedan landade i IFK Kalmar som hon under den gångna säsongen var med att föra upp i Damallsvenskan.

Under sina ungdomsår var Linnea ständigt aktuell för ungdomslandslagen och i F99-landslaget var hon den enda att spela samtliga 31-landskamper under den händelserika och lärorika resan på 3,5 år.

– Det känns jättebra att tillhöra en förening som MFF och komma hem till Malmö. Jag kommer bidra med högt tempo och mycket rutin. Jag är en hårt jobbande mittback som aldrig viker ner mig. Brytningssäker och trygg med båda fötterna och älskar att vinna.

– Jag har varit runt i proffsklubbar tidigare men det är en helt annan sak att komma till en förening som Malmö FF. Allting är otroligt proffsigt och jag ser verkligen framemot nästa säsong.

Anna Plantin

Anna Plantin är en målfarlig anfallare på 21-år som är uppvuxen i Malmöfotbollen. Förra året stod Anna för hela 12 fullträffar på 18 framträdanden i division 1 i Trelleborgs FF. Det var Annas andra säsong i division 1 efter att tidigare krigat i Elitettan med Borgeby FK. Fotbollskarriären inleddes i FC Rosengård där det blev flera framgångsrika ungdomsår med bland annat ett SM-guld i de nationella ungdomsserierna.

Hennes insatser belönades med en plats i flicklandslaget under EM-kvalet 2016.

– Jag är en stark anfallare som gillar att utmana och gå på avslut med min vänsterfot. Det är inte många försvarare som förväntar sig och är vana vid att möta spelare som är vänsterfotade så det är något jag brukar kunna utnyttja.

– Under de senaste åren har jag fått möta tufft motstånd och är van vid ett högt tempo. Det känns fantastiskt att komma till ett lag där man vet att man ges möjligheten att utvecklas varje dag.

Daniel Andersson, sportdirektör

– Med Anna och Linnea spetsar vi till en redan stark trupp inför nästa år i division 2. Linnea besitter fina kvaliteter i sitt försvarsspel men är också väldigt modern i sitt sätt att spela. Trygg och lugn med bollen och en pådrivare både på och utanför planen.

– Anna är en riktig måltjuv men också en anfallare som vill delta mycket i spelet. Vänsterfotad och gillar att gå på avslut från distans som dyker upp i straffområdet när det behövs.

huvudpartners

officiella partners