Välkommen till Malmö FF, Julia Welin!

Publicerad 22 december 2022 i Dam,Nyheter

Vi är glada att presentera Julia Welin som ny spelare i föreningen. Den 22-åriga mittfältaren har meriter från spel i Damallsvenskan och ansluter till säsongen 2023.

Julia Welin är klar för Malmö FF.

Vårt fjärde nyförvärv den här vintern är Julia Welin. Mittfältaren, som är fostrad i BK Höllviken, kommer närmast från spel med Södra Sandby IF i division 1. På höstens sex matcher gjorde Julia Welin tre mål och var en tongivande spelare när laget, fram till den sista omgången, var med och spelade om seriesegern.

2017 presenterade Julia sig för Fotbollssverige när hon som 17-åring debuterade i Damallsvenskan för LB07. Året efter sköt hon klubben till ett nytt allsvenskt kontrakt med ett mål på övertid i en avgörande match under säsongsavslutningen. Karriären fortsatte som nyckelspelare i Borgeby FK när laget gjorde sin första historiska säsong i landets näst högsta serie, Elitettan.

Julia Welin har även från 16-årsålder representerat de svenska flicklandslagen.

Julia Welin

– Det känns otroligt kul och jag vet att jag kommer till en utvecklande och inspirerande miljö. Jag har spelat med Malin (Gunnarsson), Saga (Fredriksson) och Elin (Björklund) i Damallsvenskan med LB07 tidigare och de har bara gott att säga om föreningen.

– Jag gillar att utmana en-mot-en och komma till avgörande lägen. Jag tar med mig min erfarenhet från den här nivån och ser verkligen fram emot att få spela och avgöra matcher framför Malmöpubliken.

Daniel Andersson, sportdirektör

– Julia är en intressant spelare som tar för sig varje gång hon kliver ut på fotbollsplanen. Hon gillar att utmana med fart och är duktig på att hitta den avgörande passningen i rätt lägen. Hon har trotts sin unga ålder spelat på hög nivå väldigt länge.

­– Julia ger oss alternativ och spets på flera offensiva positioner och både hennes spelstil och personlighet kommer passa perfekt i MFF.

SARAH MELLOUK KLAR FÖR MFF!

huvudpartners

officiella partners