Välkommen till Malmö FF, Sarah Mellouk!

Publicerad 20 december 2022 i Dam,Nyheter

Vi är glada att presentera Sarah Mellouk som ny spelare i föreningen. Den 24-åriga mittfältaren kommer senast från spel i Damallsvenskan och ansluter till säsongen 2023.

Sarah Mellouk blir MFF:s tredje nyförvärv inför säsongen 2023.

Som åttaåring började Sarah spela fotboll i Malmö FF. Nu återvänder hon till föreningen som nyförvärv till säsongen i division 1. Den idag 24-åriga mittfältaren kommer närmast från spel i Damallsvenskan och har de senaste åren representerat Umeå IK FF.

Redan som 15-åring debuterade Sarah Mellouk i Damallsvenskan för FC Rosengård. Samma år, 2013, vann laget SM-guld. Året efter blev det fler framträdanden för Sarah som omgång efter omgång tog en plats i matchtruppen som på hösten försvarade guldet.

Men det stora genombrottet kom året efter, 2015, när hon tog en ordinarie plats i seriekonkurrenten Umeå IK FF. Efter ett par år i Umeå fortsatte karriären i Göteborg, i Jitex BK, innan Sarah återvände till Umeå 2021.

Sarah står även noterad för åtta F17-landskamper, två F19-landskamper samt nio U23-landskamper.

Sarah Mellouk

– Det känns otroligt roligt och inspirerande att komma tillbaka till MFF och föreningen där jag började spela fotboll. Malmö FF:s satsning och visioner är något jag vill vara en del av.

– Jag ser framemot att få dra på mig den himmelsblå tröjan igen och att få spela framför supportrarna. Att fortsätta utvecklas och bidra till att vi vinner division 1.

Daniel Andersson, sportdirektör

– Vi är väldigt glada över att Sarah väljer att fortsätta karriären hos oss. Sarah har fina egenskaper som fotbollsspelare och hennes spelförståelse gör att hon kan användas på flera olika positioner. En spelare som kommer göra stor nytta för oss framöver

– Vi kliver in i division 1 med stora ambitioner och att vi har möjlighet att knyta till oss spelare från Damallsvenskan visar att vi är på helt rätt väg.

Sarah Mellouk är MFF:s tredje nyförvärv inför säsongen i division 1 södra. Sedan tidigare har truppen förstärkts med Erica Persson Welin och Thelma Persson Welin.

huvudpartners

officiella partners