Malmö FF förstärker inför division 1

Publicerad 23 november 2022 i Dam,Nyheter

Malmö FF är glada att presentera Erica Persson Welin och Thelma Persson Welin som nya spelare i föreningen.

Välkomna till Malmö FF Erica Persson Welin och Thelma Persson Welin.

Erica Persson Welin

Erica Persson Welin är en 17-årig mittfältare som under det senaste året spelat i division 1 för Södra Sandby IF. Under den nyligen avslutade säsongen startade hon samtliga 22 matcher och stod för 12 mål framåt och var en bärande spelare i det Sandby som slutade på en andra plats, endast en poäng från serieseger.

Året dessförinnan, säsongen 2021, var hon ordinarie i Borgeby FK i Elitettan.

Under säsongen 2022 har Erica vid flera tillfällen representerat F17-landslaget där hon tagit en given plats i den blå-gula-truppen.

Erica Persson Welin

– Det ska bli väldigt roligt och jag ser fram emot att spela fotboll i MFF-tröjan inför Malmöpubliken. Jag kommer ta med mig tempot och fysiken från mina år i Elitettan och även bidra med min spelförståelse.

­– Jag vet vad som krävs på den här nivån och ser fram emot att vara en del av den här satsningen som Malmö FF gör.

Thelma Persson Welin

Thelma Persson Welin

14-åriga Thelma Persson Welin är en vänsterfotad anfallare som är fostrad i BK Höllviken.

Inför säsongen 2019 tog hon steget till Södra Sandby IF och inför årets säsong flyttades hon upp i A-truppen i division 1, där hon presenterade sig direkt. I den tredje omgången mot Halmstads BK byttes hon in vid ställningen 0–0 men när domaren blåste av matchen hade Thelma gjort ett äkta hattrick och lett laget till en 3–0-seger.

Totalt blev det 11 mål på 22 matcher för 14-åringen i division 1. 

– Jag känner mig väldigt taggad och redo för nästa nivå. Jag känner att i Malmö FF får jag vara i en miljö där jag kommer kunna ta nästa steg i min utveckling och bli en riktigt bra fotbollsspelare.

­– Att dessutom få möjligheten att komma hit och göra den här resan tillsammans med Erica känns jättekul. Vi kommer ha nytta av varandra både på och utanför planen.

Daniel Andersson, sportdirektör

– I systrarna Persson Welin får vi in två unga och lovande spelare som kommer att spetsa till en redan stark trupp. Generellt så letar vi efter spelare som kan passa vår identitet och i såväl Erica som Thelma får vi in två spelare som älskar att vinna och ta för sig ute på plan

– Erica är en kreativ och mångsidig mittfältare som tar stort ansvar för sitt lag. Hon har redan, trots sin unga ålder, en säsong i Elitettan med Borgeby bakom sig.

– Thelma är bara 14 år men har redan bevisat att hon håller på den här nivån. Hon har en stor talang och vi tror att Thelma kan nå en hög slutpotential i vår miljö

huvudpartners

officiella partners