TV: Här levererar MFF mat till Skåne Stadsmission

Publicerad 06 maj 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

På tisdagen tillagade MFF:s kökspersonal lunchmatch på Erics Bar & Restaurang. Mat som sedan levererades i kantiner till Skåne Stadsmissions Café David.

Under ledning av Malmö FF:s kökschef Björn Folkesson tillagades kycklinggryta med ris i köket på Erics Bar & Restaurang. Maten fördelades sedan i MFF-kantiner och levererades till Skåne Stadsmissions öppna verksamhet Café David.

– Framför allt känns det fantastiskt att kunna göra en insats i de här tiderna. Att visa engagemang skapar en helhet för staden också. Vi är inte bara ett fotbollslag eller en klubb, det är hela Malmö FF tillsammans, säger Saga Fredriksson, försvarsspelare i Malmö FF.

Så här skriver Skåne Stadsmission om Café David:

”På Café David i Malmö serveras kostnadsfri frukost och lunch till en billig peng. Varje dag kommer mellan 100 och 200 personer för att få mat i magen, kanske ta en dusch och byta till hela och rena kläder. På caféet finns också personal som lyssnar, kan ge råd och stöd och om det behövs kan besökarna få träffa kuratorn eller sjuksköterskan. Naturligtvis följer vi Folkhälsomyndighetens riktlinjer för att undvika smittspridning.”

Insatsen var en del av Malmö FF:s samhällsengagemang som lyder under parollen ”Ingen kan gör allt, men alla kan göra något”. I dessa ovissa tider som råder är det viktigt att hjälpa de mest utsatta i samhället, därför väljer Malmö FF att stötta organisationer som behöver extra stöd.

Malmö FF följer de direktiv och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar gällande covid-19.

huvudpartners

officiella partners