Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Publicerad 18 mars 2020 i MFF i Samhället,Nyheter

Malmö FF ställer upp med volontärtimmar för att hjälpa de som behöver det mest.

MFF sträcker ut en extra hand till Skåne Stadsmission till följd av coronaviruset och covid-19.

I dessa ovissa tider som råder är det viktigt att hjälpa de mest utsatta i samhället. Därför öppnar Malmö FF nu upp för anställda att bidra till de företag och organisationer som behöver stöd.

På onsdagen handlade personal från Malmö FF 22 kg skivad ost och 30 liter mjölk med lång hållbarhet som sedan skänktes till Skåne Stadsmission.

– Det var en ganska enkel sak för oss att göra. Det tog inte lång tid från det att vi fick beskedet att det fanns ett akut behov till det att vi kunde leverera varorna. Nu ser vi över vad vi kan göra ytterligare. Vi uppmanar även privatpersoner och företag som har tid och möjlighet att sträcka ut en hjälpande hand till stadsmissionen och andra organisationer som är i behov, säger Karin Heri, samordnare på MFF i samhället.

Med anledning av den uppkomna situationen ber vi medborgare att hjälpas åt. Situationen är akut för hemlösa, äldre och barnfamiljer. För att Skåne Stadsmission och andra organisationer ska ha fortsatt möjlighet att driva sin verksamhet krävs stöd.

Har du som MFF-supporter möjlighet att hjälpa till och bidra ber vi dig kontakta Skåne Stadsmission på info@skanestadsmission.se

– Att vi kan fortsätta ge akut hjälp till människor som lever i hemlöshet och fattigdom betyder väldigt mycket. Vi möter många som är oroliga att vi ska behöva stänga, som inte vet hur de ska klara sig när samhället nu stänger ner allt mer. Vi kommer att hålla öppet så länge vi kan, men vi har naturligtvis också ett ansträngt läge. Därför är vi så glada att MFF vill bidra. Vi behöver all hjälp vi kan få, säger Eva Emmelin, kommunikatör på Skåne Stadsmission.

Malmö FF följer de direktiv och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten rekommenderar gällande covid-19.

huvudpartners

officiella partners