Tillsammans är vi Malmö FF

Publicerad 08 december 2021 i Nyheter

Nu kan du både förnya medlemskapet och teckna nytt medlemskap för 2022.

I kväll går Malmö FF ut till årets sista match, i Champions League på Allianz Stadium i Turin.

Vi gör det med ett färskt 22:a SM-guld i ryggen och efter att i höst ha ställts mot några av den moderna fotbollens tyngsta representanter. Om det inte varit för ett omdiskuterat VAR-domslut hemma mot FC Zenit hade vi haft chansen att gå vidare.

Nu vill vi i stället ta chansen att rikta rampljuset från världens största klubblagsturnering mot vår framtid. För även om vi spelar i Champions League är vi annorlunda än de flesta klubbar vi mäter våra krafter med i turneringen. 

Malmö FF tillhör våra medlemmar. Och alla som delar vår värdegrund kan bli medlem i Malmö FF.  Det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån, som medlem i vår förening räknas din röst lika mycket som alla andras.

Och även om Malmö FF har en stark och stolt historia – 22 mästerskapstitlar, 14 cuptitlar, en Europacupfinal samt tre Champions League-gruppspel i en tid då vägen dit görs allt smalare – så ligger framtiden i samma händer som format vårt förflutna.

Våra medlemmars. Det är deras röster som väljer väg mot nya framgångar.

Det är våra medlemmar som bland annat beslutat att Malmö FF ska verka för spel på naturgräs, att vi nu har ett damlag på väg upp genom seriesystemet och att vi ska jobba mot införandet av VAR i Sverige. Att vara en medlemsförening är något vi är väldigt stolta över.

Vad vi nu behöver för att trygga vår framtid är inte en rik ägare som gillar oss. Vi behöver tusentals människor som älskar oss. Det är bara så vi kan säkerställa att Malmö FF fortsätter vara allt det vi älskar med Malmö FF.

Medlemsdemokrati är fundamentet som bygger vår klubb. Utan medlemsdemokrati – inget Malmö FF. I dagsläget har vi 9 286 medlemmar att tacka för det. Som den moderna fotbollen utvecklas kommer vi att behöva bli ännu fler och ännu mer engagerade medlemmar för att fortsätta utmana de större och rikare klubbarna i Europa.

Vi väljer alla vår väg. Det här är vår väg till framgång och har alltid varit.

Tillsammans är vi Malmö FF.

huvudpartners

officiella partners