”Ismael sa att jag borde komma till Malmö”

Publicerad 29 juni 2022 i Herr,Nyheter

MFF:s nyförvärv Mahamé Siby berättar om sin bakgrund och hur Ismael Diawara gav honom varma rekommendationer att flytta till Malmö.

25-årige Mahamé Sibys karriär som fotbollsspelare har inte varit spikrak. Det var först som 22-åring som han gjorde sina första minuter inom elitfotbollen – ett inhopp i franska cupen för Valenciennes hösten 2018.

– Jag började spela fotboll på gatan i Paris med mina kompisar. Därefter blev det spel i min lokala klubb AF Bobigny och via Valenciennes kom jag till Strasbourg. Ett stort lag med en stor arena.

– Förra året kom jag tillbaka till min hemstad för att spela för Paris FC. Vi hade en bra säsong. Nu är jag väldigt glad över att vara på plats i Malmö och hoppas på att kunna bidra med min inställning, fysik och teknik med bollen.

På det personliga planet är det en människa med båda fötterna på jorden.

– Jag är en lugn och enkel person. Jag gillar basket, att shoppa och resa. Och jag älskar min familj. Den betyder allt för mig. Jag har tre systrar och fyra bröder, så det är stor familj.

Han har redan hunnit få en försmak av sin nya klubb. Bland annat satt han och jublade framför tv:n när MFF vann Skånederbyt i måndags och han gillade vad han såg av stämningen på Eleda Stadion.

– Jag vet att det är en stor klubb med många supportrar. Jag gillar verkligen atmosfären på arenan och mentaliteten hos människorna här i klubben.

På landslagsnivå representerar han föräldrarnas födelseland Mali. Han togs senast ut till A-landslaget hösten 2021 – något som gjorde alla i familjen stolta.

– Jag är född i Paris och har bott i Frankrike i hela mitt liv. Men mina föräldrar är från Mali och jag är väldigt glad att kunna representera dem. Det betyder mycket för mig och min familj.

Under landslagssamlingarna har han träffat MFF-målvakten Ismael Diawara. Han slog givetvis en signal till honom innan han fattade det slutgiltiga beslutet att flytta till Malmö.

– Jag pratade med Ismael Diawara innan jag kom hit. Han sa att det är Sveriges bästa klubb och att jag borde komma till Malmö.

– Efter att det kom ut ett rykte om att jag var på väg hit började också många MFF-supportrar skriva till mig på sociala medier. ”Du måste komma”, skrev de. Så jag är väldigt glad att vara här nu.

Nu ser han fram emot att komma in i sitt nya lag och dessutom utöka de engelska språkkunskaperna i den nya miljön.

– Om ett par månader sätter vi oss ner och gör en ny intervju. Då ska jag prata en timme. Jag hoppas också på att lära mig lite svenska men har hört att det är svårt, haha.

LÄS MER: ”En mix vi letat efter” »

huvudpartners

officiella partners