Georgson om nyförvärvet: ”En mix vi letat efter”

Publicerad 29 juni 2022 i Herr,Nyheter

MFF:s sportchef Andreas Georgson berättar om bakgrunden till värvningen av Mahamé Siby och vilka egenskaper hos den 25-årige mittfältaren han tror kommer göra honom framgångsrik i föreningen.

Vad hoppas du att Mahamé Siby kan tillföra?

– Generellt letar vi efter spelare som kan passa vår identitet. Vi vill bli mer intensiva och att laget ska vara en stark enhet. Vi tycker att han passar in i det. Det är en spelare som har fysiska förutsättningar att kunna höja vår intensitet och kraftfullhet på plan. Men han är också skicklig med boll och har ett bra beslutsfattande. Det är en mix vi har letat efter och som vi tycker oss ha hittat.

– Sen har vi fått uppfattningen att det är en lagspelare och ledartyp. Han sätter laget i första hand. Så det är både en fotbollsspelare och personlighet som vi hoppas ska bli väldigt framgångsrik här.

Vilken position ser du honom på i laget?

– Han kommer hit för att främst spela defensiv mittfältare. Men han har egenskaper som gör att han kan spela på fler positioner och det är en stor fördel i truppbygget. Jag skulle inte bli förvånad om han i perioder i matcher kan spela på mer offensiva positioner.

– När Malmöpubliken lär känna honom kommer de se att han har stora fördelar i duellspelet och i att fördela boll som man gör mycket i en defensiv mittfältspostion. Men också att han har tillgångar som är giltiga för att skapa målchanser och bidra högre upp i plan.

Hur har processen att få honom till Malmö FF sett ut?

– Inom vårt scoutingarbete värderar vi spelare på olika positioner hela tiden. De kan dyka upp på lite olika sätt. Via rekommendationer i vårt nätverk eller genom vår egen interna scouting via data och video. Den här har i första hand kommit från vårt nätverk genom personer som sett honom.

– Han har tagit en lite krokig väg och var inte spelaren som var på allas radar när han var 18 år gammal. Men vi fick en rekommendation och därifrån lärde vi känna fotbollsspelaren och såg efter om vi tyckte att han passade med det vi tror vi behöver.

Det senaste året har han haft en framträdande roll i topplaget Paris FC i Ligue 2. Vad kan du berätta om den ligan?

– Han har varit väldigt bra i Ligue 2. Det är en fysisk liga med högt tempo. Han har kunnat mäta sig med väldigt fysiska spelare och hans egenskaper har varit gällande. Det gör att vi tror att han passar in i vår identitet.

huvudpartners

officiella partners