Semifinal i Ligacupen för P19 och P17

Publicerad 12 mars 2020 i Herr,Nyheter

Det blir dubbelt BK Häcken för P19 och P17. Båda lagen är klara för semifinal i Ligacupen som avgörs till helgen.

P19

P19 inledde slutspelsgruppen starkt. Laget besegrade Kalmar FF med 4–0, tog en poäng borta mot Halmstads BK och derbyvann över Helsingborgs IF med 2–0. Men i Växjö mot Östers IF i omgång fyra åkte laget på sin första motgång för säsongen. Ett inspirerat hemmalaget vann med 2–1.

– Vi gjorde ett bottennapp mot Öster där vi inte riktigt var beredda på vad som krävdes. De var betydligt mer motiverade och vi gick in med fel inställning. Vi hamnade i tidigt underläge med 0–2 och kunde inte reparera det, säger P19-tränaren Roland Larsson.

Inför sista gruppspelsmatchen mot Landskrona BoIS var förutsättningarna tuffa. Seger med minst fyra bollar var ett måste för avancemang till semifinal. Det blev sju när MFF vann med 7–0.

Nu väntar BK Häcken i semifinal på Bravida Arena.

– Det blir en tuff match på bortaplan. Vi har haft problem där de senaste seriematcherna. Det hade varit roligt att spela en finalrunda med det nya upplägget då finalen ska spelas samtidigt som Svenska Cupens final, säger Roland Larsson.

BK Häcken – MFF
Söndag 15 mars 16:30
Bravida Arena

P17

Om P19:s väg till semifinal var aningen brokig, var P17:s desto mer komfortabel. Laget vann samtliga fem matcher i slutspelsserien med en målskillnad på 19–5. Helsingborgs IF, Ängelholms FF, Östers IF, Halmstads BK och Trelleborgs FF besegrades och nu väntar, precis som för P19, BK Häcken i semifinal.

– Genomgående bra prestationer. Vi skapar relativt mycket målchanser i alla matcher och blir bättre och bättre på att kontrollera matchbilder som vi vill. Det har varit fem härliga utmaningar som vi har hanterat väl, säger Max Westerberg, tränare i P17.

Semifinalen mot BK Häcken spelas på fredag kl 19:00 på Malmö IP.

– Häcken är ett individuellt skickligt lag som spelar ett aggressivt och högt presspel. Det är ett lag som gör det utmanande för oss i vår speluppbyggnad. Vi är ödmjuka, men hoppas att vi kan använda den här matchen för att bli bättre på den biten, säger Westerberg.

MFF – BK Häcken
Fredag 13 mars 19:00
Malmö IP

Notera att matchen på Malmö IP spelas inför tomma läktare med anledning av coronavirusets spridning. Läs mer här.

huvudpartners

officiella partners