Rydströms tankar inför Hammarby

Publicerad 16 september 2023 i Herr,Nyheter

Två veckors uppehåll i Allsvenskan har gjort Malmö FF gott, menar Henrik Rydström. Nu är laget redo för slutspurten med start borta mot Hammarby IF.

Efter två veckors landslagsuppehåll är Allsvenskan tillbaka och Malmö FF reser upp till Stockholm för att möta Hammarby IF. Henrik Rydström tror att uppehållet kom lägligt för truppen som nu är redo för att ta sats i slutspurten.

– Vi gav faktiskt spelarna ett par dagars ledigt här under uppehållet för hösten kommer att bli intensiv och då är det viktigt att vi är pigga både i huvudet och i benen. Det som är bra med de här uppehållen är annars att du får möjlighet att träna på lite mer generella saker och inte bara lägga fokus på nästa match, som det lätt blir annars.

Från senaste matchen mot IFK Göteborg drog MFF-tränaren flera slutsatser. Under veckan som gått har Henrik Rydström även använt den andra halvleken som en referenspunkt när han pratat med spelargruppen om vad han vill se ute på planen.

– Där är vi ett lag som kliver. Ett lag som vill ha bollen, som löper förbi sista linjen och attackerar motståndarens mål. Det är det Malmö vi vill se. Och ja då kan man ju fråga sig varför vi inte gör det från början då: Jo men det handlar också om gruppdynamik och om att det är människor som ska genomföra saker och ting ute på plan. Men jag är övertygad om att alla lämnade Göteborgsmatchen med två tydliga känslor. Så som vi kände efter den första halvleken vill vi aldrig känna igen. Så som vi spelade i den andra halvleken, vill vi alltid spela.

Söndagens motståndare har en fin resultatrad bakom sig med fem raka allsvenska matcher utan förlust. Men Rydström betonar vikten av att fokusera på det egna spelet för att påverka matchens utgång.

– Fokus ligger alltid till 97 procent på oss och på vad vi ska göra. Sen tar vi alltid hänsyn till vår motståndare, oavsett om vi möter ett division två-lag eller en toppkonkurrent i Allsvenskan. Vad gäller Hammarby så är de mycket riktigt i bra form men jag tycker också att de har blivit mer direkta och mer cyniska i sitt sätt att spela.

Över 2000 MFF:are köpt biljetter till bortasektionen på Tele2 Arena.

– Vi har känt ändå från första träningen på Malmö IP att lusten till det vi gör är oerhört stor. Även på bortaplan under stora delar av säsongen så har det känts som att vi spelat hemma i Malmö. Det låter kanske lite klyschigt men det är verkligen helt avgörande, det ger oss den energin som du inte tror du har.

Matchfakta

Hammarby – Malmö FF
Söndag 17 september 15:00
Tele2 Arena

Biljetter: Köp biljett till bortasektionen här.
TV: discovery+

Läs mer

Veckans skadeuppdatering »
Publikinformation inför matchen »

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners