Rydström inför premiären: ”Några positioner kommer vara öppna in i det sista”

Publicerad 28 mars 2024 i Herr,Nyheter

Allsvenskan är här och det är dags för premiär. Under fredagen tar laget tåget upp till Norrköping. Vem som startar bestämmer Henrik Rydström i sista stund:
– Det är många som visat hunger och imponerat under veckans träningar, så några positioner kommer vara öppna in i det sista, säger Malmötränaren.

MATCHINFORMATION

IFK Norrköping – Malmö FF
Lördag 30 mars 15:00
Platinumcars Arena

TV: Matchen sänds på Discoovery + och Kanal 5

Henrik Rydström om

Bra frustration:
Det har varit fantastisk frustration i veckan. Och med det menar jag bra frustration och vad är det då, jo känslor är en väldigt viktig del av spelet och ibland kan det vara så att man har för mycket känslor och det kan man bli hämmad av. Det är ju en av våra största utmaningar i år exempelvis. För våra motståndare kommer att försöka komma åt oss genom provokation och då gäller det att vi kan hantera det. Genom det försöker vi skapa träningar där det i övningar tillåts vara mycket känslor och jag tycker vi fått till träningar nu där man verkligen ser hur spelarna brinner, blir frustrerade men vänder det till sin fördel. Och då är det bra frustration.

Öppet vem som startar:
Vi har en grundstruktur och vi vet ju vad vi vill göra i matchen. Sen vilken formation och vilka som startar, där är vi inte hundra procent klara med vad vi tänker. Vi har till exempel Sebastian [Nanasi] och Sergio [Peña] som varit i väg på landslagsuppdrag och ansluter till oss rätt sent i veckan. I deras frånvaro på träningarna är det många som visat hunger och imponerat, så några positioner kommer vara öppna ända in i det sista.

Tvivel och demoner:
Jag gillar verkligen den här delen av säsongen. Den här tiden är väl härlig för alla fotbollslag för alla har stora förhoppningar. Läser man om de andra lagen och deras tränare så är det inga som har några moln på sin himmel och alla är så jäkla bra just nu. Jag fungerar ju inte riktigt så, utan jag har snarare en tendens till att brottas med tvivel och demoner. Som när vi i fjol vann åtta raka matcher så var jag den som gnällde och gick runt och funderade på det som inte fungerade och vad vi behövde göra bättre. Jag är ju ofta rätt ärlig och vissa är mer måna om att ge en bild inåt och en annan utåt. Med allt detta sagt så känner vi oss trygga och komfortabla med var vi är just nu. Vi har fått fler verktyg i vår låda nu än vad vi hade vid den här tiden i fjol, så kan jag väl säga.

Premiärmotståndaren:
Lag är ofta på ett annat sätt när de spelar i sin hemmiljö kontra när de spelar på bortaplan. Därför räknar vi inte med att vi har några fördelar av att vi besegrade dom här på Eleda Stadion för bara ett par veckor sedan. Det här är verkligen en helt ny match med nya förutsättningar. Sen vet vi att vi gjorde saker i den matchen som vi vill göra så på så vis är den matchen en bekräftelse på att vi är på rätt väg.


LADDA UPP INFÖR PREMIÄREN med mff play

Inifrån: En träningsdag med Erik botheim. Se avsnittet här.
Studio MFF: Med Anders Christiansen och Pontus Jansson. Se avsnittet här.
Studio MFF: Premiärextra med Niklas Skoog. Se avsnittet här.

Läs mer

Premiärkollen: Siffrorna som sticker ut. Läs den här.
Premiärkollen: Träningsveckan. Läs den här.
Skadeuppdatering inför premiären. Läs den här.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners