Premiärkollen: Träningsveckan

Publicerad 26 mars 2024 i Herr,Nyheter

Premiärkollen är här! Huvudtränare Henrik Rydström och fysioterapeut Jesper Robertsson går igenom veckans fokus fram till lördagens seriepremiär mot IFK Norrköping.

Henrik Rydström.

Premiärveckan är igång och på måndagseftermiddagen gjorde herrlaget sin första träning efter en spel- och träningsledig helg.

– Nu i början av veckan har vi dock inte hela gruppen samlad, det är först på torsdag som alla är tillbaka. Torsdag och fredag blir det mycket fokus på matchen mot Norrköping, medans det nu handlar om att starta upp igen och vara mer generella, säger Henrik Rydström och fortsätter:

– Denna vecka blir lite vad vi kallar ”tapering off”, alltså att ta ner det lite. Har det inte varit långa träningar så har det varit mycket information för att skapa en gemensam bild av vad vi vill. Det är många lag som gör så förstås, men nu inför premiären blir det lite kortare träningar och mer att bygga upp inför matchen.

Utöver den nedkortade träningsmängden gör Henrik Rydström och övriga ledarstaben inga stora förändringar med anledning av att det är premiärvecka.

– Vi försöker hålla det snarlikt hela tiden, sedan är alltid en speciell känsla för spelarna veckan det är allsvensk seriepremiär. Det är mer vi ledare som kanske är tråkiga och behandlar det som en normal vecka. Vi vill alltid spela vår fotboll på vårt sätt och inte göra detta större än det är.

Jesper Robertsson

För Jesper Robertsson och hans kollegor i Malmö FF:s medicinska team är upplägget liknande, även om det förstås anpassas efter lördagens match.

– De månader vi har tagit oss igenom fram till nu är vi jättenöjda med från den medicinska sidan. När vi ligger i en försäsong pushar vi alltid gränserna och det finns alltid en risk att falla över, men när vi summerar är vi nöjda med hur vi ligger till. Till den här veckan handlar det om att få kropparna fräscha, säger Jesper Robertsson.

– Det gäller att göra avstämningar med spelarna kontinuerligt, som vi egentligen gör vi vilken vecka som helst. Vi ändrar inte vår arbetsstrategi den här veckan men allting skruvas lite när man går in i en premiär. Man kommer ändå märka det i gruppen hur förväntan och spänning byggs upp.

Följ med på MFF Play under premiärveckan!

huvudpartners

officiella partners