Rydström inför cupavgörandet mot Varberg

Publicerad 02 mars 2024 i Herr,Nyheter

På söndag kan Malmö FF säkra gruppsegern i Svenska cupen. Här är Henrik Rydströms tankar inför matchen mot Varbergs Bois.

Matchinformation

Malmö FF – Varbergs Bois
Söndag 3 mars 13:00
Eleda Stadion

Biljetter till matchen köper ni här.
TV: Matchen sänds på TV4 Play. Se erbjudande här.

Henrik Rydström om…

…vilka spelare som missar matchen:

– Anton och Joseph är inte redo. Vi bestämde för ett tag sedan att ”AC” inte kommer spela och Oliver kommer inte vara med, förhoppningsvis kan han gå för fullt nästa vecka. Men resten är uttagningsbara.

…tankarna kring startelvan:

– Vi är inte i behov av att rotera för roterandes skull. Det är som vanligt att de som har skavanker eller kommer tillbaka från skador vill vi hitta rätt med. Annars är det snarare att ta ut ett lag som vi känner kommer vara så bra som möjligt.

– Det kommer vara större variation från match till match. Sen är det inget vi måste ha bara för att vi kan rotera. Men vi har också en bred trupp och om vi inte skulle använda oss av den så är det dumt. Sen måste vi få kontinuitet och vi måste ha en centrallinje där spelarna lär känna varandra. Men grunden är att ta ut de spelare som har visat bäst form och som är längst fram egentligen.

…vad han vill se i vårt spel:

– Det som vi framför allt trycker på är att vi ska vara ett moget lag. I form av vad vår standardnivå år, vår lägstanivå och vad vi behöver göra i form av presspel. Men också vad vi kräver av varandra i offensiva omställningar. Det är där vi ska fortsätta lägga sten för sten. Sen vet jag att vi alltid kommer kunna spela bra fotboll, men kanske någon form av lägstanivå i arbetsinsats.

Mer inför helgens match:

Erik Botheim om första tiden i MFF. Se intervju här.
Skadeuppdatering inför matchen. Läs den här.
Publikinformation inför matchen mot Varbergs Bois. Läs den här.

huvudpartners

officiella partners