Rydström inför bortamatchen mot BK Häcken

Publicerad 04 november 2023 i Herr,Nyheter

Stärkta av vinsten mot IFK Norrköping laddar MFF upp för bortamatch mot BK Häcken, där seger krävs för att fortsatt ha titeln i egna händer.

Derek Cornelius under 2–2-matchen i Malmö i våras.

Matchfakta

BK Häcken – Malmö FF
Söndag 5 november 15:00
Bravida Arena

Biljetter: Samtliga biljetter till bortasektionerna är slutsålda.
TV: Matchen sänds på discovery+. Boka bord på Erics och se den tillsammans med andra MFF:are!

Henrik Rydström om…

…hur det märks att det bara är två matcher kvar?

– Generellt är det en annan täthet i koncentration. Det gäller möten och allting runtomkring. Det finns någonting som ligger där och vibrerar i luften.

…den mentala biten är viktigare än den rent fotbollsmässiga i det här läget?

– Man är alltid där och vrider och vänder. Nu möter vi Häcken. Vad vill de göra taktiskt? Vad betyder det för vår formation? Annars är det hur man förhåller sig till situationen. I de två senaste matcherna har det varit väldigt bra. Det blir verkligen två cupfinaler och vi har många som är vana vid att spela under de förutsättningarna. Jag tycker att vi gjort mycket för att skapa en miljö där du kan släppa loss när du väl spelar och det kan hjälpa till i de här scenarierna.

…vad som var positivt i matchen mot Norrköping?

– Jag har klagat lite tidigare på att vi varit ett omoget lag i vissa delar av matcherna. Jag tycker det var ett moget lag som var täta och kompakta när vi behövde det. Och som kunde sätta tillräckligt med tryck på Norrköping så att de krackelerade när vi behövde det. Att vara lite cyniska i slutet av matchen när vi behövde det. No holding back, som vi säger när vi pratar engelska i gruppen. Då måste motståndarna måste vara jäkligt bra för att slå oss.

huvudpartners

officiella partners