Publikinformation till matchen mot IK Sirius

Publicerad 09 juli 2021 i Herr,Nyheter

På lördag rullar Allsvenskan vidare och på Eleda Stadion kommer IK Sirius på besök. Här följer viktig information till dig som ska se matchen på plats. Vänligen notera att årskortsinnehavare behöver visa upp både årskort och matchbiljett vid entrén.

Malmö FF – IK Sirius FK

Lördag 10 juli, klockan 15:00
Eleda Stadion
Allsvenskan omgång 10

Hur kan jag se matchen?
Glädjande nog finns det åter möjlighet att ta emot publik på matcherna i Allsvenskan inom ramen för de regler som gäller i samhället för att motverka smittspridning. Länsstyrelsen Skåne har fastställt att avståndet mellan åskådare ska vara en meter, både i sidled och framåt och bakåt, vilket gör att ett betydande antal stolar måste vara tomma. Till den här matchen kommer vi att kunna ta emot drygt 5000 åskådare.

Under onsdagens match mot Riga FC gjorde Länsstyrelsen Skåne en inspektion för att se att Malmö FF efterföljer de regelverk i enlighet med pandemilagen i Sverige gällande social distansering på läktaren. Vi vill därför uppmana alla besökare att sitta ner under huvuddelen av tiden. Vänligen respektera detta så vi kan hålla våra läktare öppna och tillåta så många som möjligt att se våra matcher. Tack.

Insläpp
Eleda Stadion öppnar 90 minuter före avspark. Vänligen notera att årskortsinnehavare behöver visa upp både årskort och matchbiljett vid entrén. Ha din biljett redo (mobilbiljett i AXS eller utskriven biljett) när du kommer till matchen, för att undvika köbildning. På biljetten står vilken entré du ska gå till vid insläpp. Går du till en annan entré än vad som står på din biljett kommer du bli nekad insläpp och bli hänvisad till den entré som står på din biljett. Har du biljett på ståplatsläktaren? Ståplats har blivit sittplats. Vid entrén kommer därför en publikvärd att visa dig din plats. Malmö FF understryker vikten av att alla besökare följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kiosker och toaletter
Till matchen mot Riga kommer det att finnas ca 35 serveringsställen öppna på Eleda Stadion, fördelade i förhållande till antalet åskådare på respektive lång- och kortsida. I alla kiosker kommer det att finnas sedvanligt sortiment på drycker, såsom kaffe, vatten, läsk och folköl, tillsammans med popcorn, snacks och godis. Missa inte säsongens nyhet, The Black Shack – fueled by Holy Smoke BBQ. På två platser på respektive långsidor, vid ingången från tornet på övre etage samt på ståplatstorget kommer det blanda annat att serveras Pulled Pork Sandwich, Pulled Aubergine Sandwich och Beef Chili. 

På Ståplatstorget kommer det också finnas möjlighet till förtäring men även försäljning av starköl och vin. Notera att samhällets restriktioner för uteserveringar gäller även här, vilket innebär att alla som konsumerar mat och dryck måste göra det sittande vid utplacerade bord. 

I anslutning till alla öppna sektioner kommer det finnas toaletter öppna. Planera eventuella toalett- och kioskbesök på ett sådant sätt att social distansering hålls

Erics har öppet
Saknar du biljett kan du se matchen på Erics Bar och Restaurang. Erics öppnar två timmar innan avspark och aktuell matchmeny hittar du här. Det går även bra att besöka Erics för att ladda upp inför matchen. Uteserveringen är öppen.

TV sändning
Matchen sänds på Discovery +

Vad ska jag tänka på under besöket på matchen?
För att minimera smittspridning är det viktigt att alla bidrar till efterlevnad av de direktiv vi har att förhålla oss till – tänk därför på följande:

huvudpartners

officiella partners