Publikinformation inför Malmö FF – Shakhtar Donetsk

Publicerad 19 oktober 2015 i Nyheter

Onsdagen den 21:e oktober är det dags för ännu en kväll av europeisk toppfotboll när Shakhtar Donetsk kommer på besök. Precis som vid matchen mot Real Madrid kommer det att finnas en yttre avgränsning runt Malmö New Stadium. Därför är det av största vikt att du är på plats på Stadionområdet senast en timme före match och att du tar till dig informationen nedan.

Yttre avgränsning utanför Malmö New Stadium

Det kommer att byggas upp ett stort staket runt hela Stadion för att se till att bara folk med biljett till matchen vistas på området och inga utomstående. Utöver den vanliga biljettkontrollen vid respektive ingång till Stadion kommer vi även att ha biljettkontroll vid den yttre avgränsningen. Tänk därför på att inte kasta er matchbiljett efter att ni gått igenom den första kontrollen då ni även ska visa upp er biljett vid er ingång. Behåll biljetten under hela arrangemanget.

Planera er väg till Stadion så att ni kommer rakt på er ingång.

För att säkerställa att ni är på er plats när matchen startar 20.45 rekommenderar vi er att vara på Stadionområdet senast en timme innan.

Insläppet öppnar klockan 18:45 för sektionerna A & B och klockan 19:15 för övriga sektioner. 

Om det är så att ni ska hämta ut biljetter i Vinterträdgården på Malmö Stadion ber vi er att komma till den nordöstra delen av den yttre avgränsningen där ni kommer ha en ingång som sedan tar er in till Vinterträdgården.

(Om ni ska träna på Friskis och Svettis på Swedbank Stadion kommer ni att komma igenom den yttre avgränsningen vid uppvisande av Friskis-kort.)

Det kommer att finnas skyltade ingångar för media vid yttre ingångar västra ”C,23” och östra ”A,B”.

Insläpp VIP Isstadion sker på ingång ”K, L, 51”.

Personalingång för SSP är på ”C,23”.

Den yttre avgränsningen börjar att gälla från och med 17.15 på matchdagen.

Begränsat med parkeringar

Stora delar av Kulans parkering kommer att vara avspärrad.

Cykelstölder

Vi har dessvärre upplevt problem med stulna cyklar i samband med våra hemmamatcher. Om du cyklar, se till att låsa fast din cykel ordentligt. 

Sjung med under hela matchen

På Malmö New Stadium finns en stämning som inte går att finna någon annanstans i Sverige. Den är högljudd, den är energisk och den har en perfekt gnutta av malmöitisk humor i sig. MFF Support har samlat alla läktarsångerna på en plats till dig som vill bidra till stämningen men ännu inte lärt dig alla sångerna.

Till sångarkivet.

Ståplats trots stolar

Då UEFA inte tillåter renodlad ståplats har våra supportrar monterat upp 3000 stolar på den norra läktaren för att göra den tillgänglig till våra kvalmatcher. Trots att det numera står stolar på den norra läktaren anses den fortfarande vara en ståplatsläktare.

Banderollplatser

 Då det är UEFA som arrangerar matchen får vi inte exponera våra egna sponsorer inne på Stadion och därför har våra egna reklamband täckts över. Det är därför okej att hänga banderoller på det nedre etaget över den vita reklamtäckaren.

Till årskortsinnehavare

 Om du som årskortsinnehavare utnyttjat din möjlighet att köpa ett biljettpaket är det viktigt att du skriver ut dina biljetter. Biljetterna ligger alltså inte på ditt årskort utan du måste ha fysiska biljetter.

 Detta gör du lättast genom att logga in på ditt Ticketmaster-konto och klickar sedan in på Mina biljetter där du kan se alla biljetter som du köpt.

 Dessa skriver du sedan ut på helt vanliga A4-papper.

 Så här skriver du ut biljetterna.

Håll gångarna fria

För att publiken skall få bra service har vi servicevärdar på hela Stadion. Om en person skulle komma till skada eller behöva hjälp är det viktigt att vår personal snabbt kan komma fram. Därför ska alla trappor vara fria från publik.

Gå till den plats som står på biljetten

Vi ber er att respektera att ni ser matchen från den plats som står på er biljett. Om det är så att ni har sittplats får ni inte gå in och se matchen från ståplats. Varje sektion har en maxkapacitet och detta måste vi följa.

Gå in via den ingång som står på biljetten

Det kommer inte gå att röra sig fritt inne på arenan. Därför kan du inte gå in igenom vilken igång som helst utan du ska gå till den ingång som står på din biljett. Grindarna på den norra kortsidan mellan sittplats och ståplats kommer att vara stängda innan och under matchen. Efter matchen kommer grindarna vara öppna för att underlätta utsläppet.

Ingen alkoholförsäljning

UEFA tillåter inte försäljning av alkohol och vi kommer därför inte kunna sälja öl eller vin på onsdagens match.

Ingen förfest

MFF Support kommer inte att anordna någon förfest innan matchen utan förfesten kommer att vara inne på läktarna.

Biljetter

Under tisdagen kommer det att finnas lösbiljetter till försäljning för våra medlemmar. Om det blir biljetter över kan det bli ett biljettsläpp för allmänheten på onsdagen. Läs mer här.

Respektera de olika sektionerna

Tänk på vilken sektion ni sitter på. Om ni sitter på en MFF-sektion så respektera detta och klä er inte i Shakhtar Donetsk-kläder och vice versa om ni befinner er på bortasektionen. Om det är så att ni kommer med fel lagfärger kommer ni bli ombedda att byta era kläder, alternativt att ta en tröja eller jacka över. Bortasupportrarna kommer att finnas på sektion 17, dock i mindre antal än bortasupportrarna vid matchen mot Real Madrid. Värt att notera är att Shakhtar Donetsk, enligt tävlingsbestämmelser, även fått sittplatsbiljetter och dessa är placerade på sektion 14. 

huvudpartners

officiella partners