Publikinformation inför Djurgårdens IF

Publicerad 19 april 2017 i Nyheter

Måndagen den 24 april klockan 19:00 är det dags för årets andra allsvenska hemmamatch när vi tar emot Djurgårdens IF på Swedbank Stadion. Här är bra information att känna till för dig som ska se matchen på plats.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Swedbank Stadion
Måndag 24 april 19:00

Biljettköp

Förfest med MFF Support
Kom i god tid och ladda upp med förfesten på Supportertorget! Som vanligt öppnar grindarna två timmar innan match, det vill säga klockan 17:00 på måndag. På scen bjuder Martin Prahl på tidlös och själfull rockmusik och Jonas Appelqvist tar plats vid skivspelaren där det utlovas rockmusik som är ypperlig för att matchladda!

17:00: Grindarna till Supportertorget öppnar 
17:30: Jonas Appelqvist börjar spela
18:00: Martin Prahl spelar live

Hoppborg och ansiktsmålning för alla barn
Vi bjuder på roliga aktiviteter utanför familjeläktaren varje match. Kom till området vid sydöstra sidan av Swedbank Stadion från klockan 17:30.

Så kommer du till Supportertorget
För att komma till Supportertorget och förfesten är det lättast att gå in via ingång A eller B på den norra kortsidan – detta kan alla göra, oavsett vilken sektion som står på din biljett. Sittplatsbesökare kan även gå in via ingångarna L, K, J, D & C för att sedan, uppe på läktarplan, röra sig mot Supportertorget via grindarna som skiljer långsidorna mot den norra kortsidan. Om du som sittplatsbesökare väljer denna väg kommer ni att bli visiterade när ni går in på Supportertorget och när ni sedan ska gå tillbaka åt andra hållet behöver ni bara visa upp er matchbiljett eller ert årskort – detta gäller under hela matchen och i halvtid.

Ståplatsbesökare kan dock endast ta sig in via ingång A eller B.

Så går du som sittplatsbesökare från Supportertorget till din plats
När du som sittplatsbesökare på Swedbank Stadions nedre etage eller sektionerna 09, 08, 30 och 29 sedan ska röra dig mot din plats kan du antingen välja att scanna ut dig själv igen för att, via Swedbank Stadions utsida, gå till din vanliga ingång och scanna in dig själv igen. Ni kan också gå via de grindar som finns uppe på Supportertorget som skiljer ståplats ifrån sittplats.

Om du sitter på Swedbank Stadions övre etage måste du gå till en utgång och scanna ut dig själv och din biljett för att sedan gå via Swedbank Stadions utsida till den ingång som står på din biljett där du scannar in dig själv igen.

Visa ditt stöd!
Spelarna gör sitt bästa på planen och det gäller att vi gör detsamma på läktaren. Ett sätt att stötta göra som tusentals andra MFF:are och klä sig i himmelsblått. Du hittar alla möjliga produkter i MFF Shopen på Swedbank Stadion som har öppet såväl innan som efter matchen. Du kan också besöka MFF Shopens hemsida där du finner 2017 års matchtröja, souvenirer och mycket annat.

För att bidra till stämningen på Swedbank Stadion ser vi gärna att du sjunger med i sångerna! Om du inte kan texterna har MFF Support ett bra sångarkiv.

Servering på Swedbank Stadion
Naturligtvis kan du köpa mat och dryck i flertalet kiosker och barer under ditt besök på Swedbank Stadion! Läs mer här.

Åk med linje 84 till matchen
Skånetrafiken sätter in extra stadsbussar till Swedbank Stadion före och efter matchen. Linje 84 kör från Klagshamn, Västra hamnen, Riseberga, Lindängen och Segevång. Se tidtabell och linjekarta.

Övrig information

Avspärrningar bakom den södra kortsidanFör att uppfylla polisens riktlinjer och krav för matchen kommer det att finnas avspärrningar bakom bortasektionen. Detta gör att det inte går att röra sig bakom den södra kortsidan mellan Swedbank Stadion och Stadiongatan. Om du kommer från västra sidan kan ingång 35 nyttjas för att komma upp till övre etage.

Här är en schablonbild över hur avspärrningen ser ut.

Nät framför södra kortsidanDet kommer att finnas ett nät uppsatt framför den södra läktaren, det vill säga längs hela den södra kortsidan, inte enbart Djurgårdens IF:s tilldelade sektion. Näten kommer att vara fästa i marken framför fonden.

Fri rörelse i gångarna
Servicevärdar och annan personal måste kunna ta sig fram snabbt om någon skulle behöva hjälp. Därför är det viktigt att alla gångar hålls fria under match och att varje åskådare befinner sig på den plats som står på biljetten. Tack för att du respekterar detta!

huvudpartners

officiella partners