Milos inför Zalgiris Vilnius

Publicerad 26 juli 2022 i Herr,Nyheter

Andra kvalrundan i Champions League kommer att avgöras här på hemmaplan. Här är Milos Milojevics tankar inför den viktiga matchen imorgon.

OM MATCHEN

Malmö FF – Zalgiris Vilnius
Avspark: Onsdag 27 juli kl.19:00
Arena: Eleda Stadion
TV Sändning: Matchen sänds på MFF Play premium. Läs mer här.

Biljetter finns kvar att köpa. Säkra din plats inför matchen imorgon.

Milos Milojevic om

…Zalgiris Vilnius
– Jag tycker att den största styrkan som Zalgiris har som lag är deras kompakthet och laginsats. Den spelare som jag skulle säga är deras viktigaste är lagkaptenen. Han är spelaren som rättar till laget både offensivt och defensivt. De har individuella kvalitetsspelare på topp med deras anfallare och yttrar. Truppens främsta kvalitéer i helhet är deras konditionsnivåer och hur de organiserar sig.  

…lärdomar från första matchen
– Jag tror att i första matchen mot Zalgiris såg vi vart chanserna skapas men vi kunde inte använda det. Att spela hemma framför våra supportrar kommer att hjälpa oss mycket. Vi har höjt våra prestationer stegvis under de senaste matcherna. Det är något som vi tror kan hjälpa oss imorgon. 

…den potentiella matchbilden
– Den kommer förmodligen att bli likt den i Litauen. Resultatet ligger i deras fördel i nuläget. De har mycket fart på topp med sina anfallare och yttrarna. De kommer antagligen inte ändra på mycket spelmässigt. Vi måste ha tålamod och inte stressa oss över att göra målet direkt, utan vi har 90 minuter på oss. Vi måste tro på det vi gör och det viktigaste är att vi når målet, vilket är att ta oss vidare till nästa omgång.

– Vi vet att vi måste göra ett mål för att det ska bli match. Gör vi ett mål så har vi fortfarande chansen ifall de skulle få in ett mål. Jag tycker att vi har energi och kvalité för att ändra på resultatet och för att vinna med två eller tre mål. Samtidigt kan vi även förlora på en dålig dag. Det gäller att vi har respekt för Zalgiris innan matchen startar. Men sen ska vi visa att det här är vår stad och vår publik. Vi måste gå 100 procent i allt, vilket är det enda jag kräver av min spelare imorgon. 

…tillgänglighet i truppen
– Martin Olsson och Sören Rieks är tillbaka. Vi har en större trupp med tillgängliga spelare. De som inte kan vara med är Mahamé Siby och Oscar Lewicki som är skadade. Joseph Ceesay kan inte heller vara med då han inte hann att bli registrerad innan omgången började. Niklas Moisander och Dennis Hadzikadunic är med i truppen.

…att spela på Eleda Stadion
– Det är en fördel för oss. Vi vill spela en snabb passningsfotboll och det blir lättare att spela den typen av fotboll med den matta som vi har här. I varje kvalomgång kan man givetvis gnälla på att det är en jättedålig plan som är mycket värre än den som fanns i Litauen. Vi vill alltid spela på de bästa planerna, men som jag har sagt till killarna innan, om vi vill spela på den högsta nivån måste vi vinna oavsett om matchen spelas på en plastmatta eller en parkering. Jag tycker att vi har fördel med att spela hemma men det som avgör resultatet är grundjobbet där vi ska visa intensitet och aggressivitet.

…att vinna med sig publiken
– Våra supportrar är alltid viktiga. I denna högsemester har vi haft bra support i hemmamatcherna. Det viktigaste för spelarna är att de känner av att de har supportrarna bakom sig och vi alla är tillsammans. Det är spelarnas ansvar att få publiken med sig. Om du går in varje duell 100 procent, ger lite extra och tar löpningar där det kanske verkar omöjligt att få bollen, då får man publiken med sig. Vi måste som lag vara tydliga att visa detta direkt för vi ska ge allt vi kan för att få publiken med oss. Supportrarna får bli missnöjda med ett dåligt resultat men de får inte bli missnöjda med vår attityd och inställning under matchen.

Mer om matchen

Publikinformation inför Zalgiris Vilnius

Vi sänder returen mot Zalgiris Vilnius

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners