Meriterade ledare rekryterade till MFF:s flickfotboll

Publicerad 12 april 2018 i Nyheter

Inför starten av tjejgruppen i MFF:s fotbollsskola har två nya ledare rekryterats till verksamheten. Vi välkomnar Frida Nordin och Annika Flärd till föreningen!

Till våren startar vi en tjejgrupp i vår Fotbollsskola för alla flickor mellan 6-9 år som vill ha en kul aktivitet två dagar i veckan. Målet är att först och främst ha många roliga stunder tillsammans under socialt och hälsomässigt givande former. Men med tiden vill vi också spela matcher och bilda lag i stigande åldersgrupper för alla tjejer som vill fortsätta spela fotboll i den himmelsblå tröjan.

Inför uppstarten har Malmö FF rekryterat Frida Nordin och Annika Flärd som ledare till Fotbollsskolan. Frida Nordin har en framgångsrik elitkarriär i MFF Dam och sedermera LdB FC bakom sig. Hon har också 40 A-landskamper för Sverige på meritlistan.

– Jag har spelat fotboll i nästan hela mitt liv och tycker att det ska bli kul med en ny utmaning. Jag har själv barn i den åldern och tycker att det ska bli roligt att få vara med att utveckla dem. De här barnen är framtiden, säger Frida Nordin.

Annika Flärd har sin bakgrund i Husie IF där hon under många år verkat som spelare och ledare.

– För egen del ska det bli kul att träffa andra ledare för att dela tankar och erfarenheter och skapa nya relationer. Men också att få vara delaktig i barnens utvecklingsprocess. Jag känner att jag och Frida kan vara bra förebilder, säger Annika Flärd.

– Det ska också bli kul att ta del av en välfungerande förening med hög ambition. I MFF säger man att laget är större än individen och att klubben är större än laget. Det tycker jag tyder på en förening med fokus på engagemang och gemenskap.

Per Ågren, sportchef ungdom Malmö FF, är nöjd över att ha knutit Frida Nordin och Annika Flärd till Fotbollsskolan.

– Det är två fotbollsmeriterade tjejer som brinner för det här. Det blir en nystart för oss och med deras engagemang och erfarenhet kommer vi att få en bra grund att bygga upp verksamheten från, säger Per Ågren.

Läs mer om MFF:s flickfotboll

huvudpartners

officiella partners