Medlemsantalet i Malmö FF ökar kraftigt

Publicerad 29 april 2016 i Nyheter

Som medlemsförening är det just medlemmarna som är och driver Malmö FF, därför är det glädjande att konstatera att vi nu är fler än någonsin vid denna tiden på året.

I januari 2016 låg medlemsantalet på 3800. Lite drygt tre månader senare har den siffran ökat markant och nu har vi passerat 5600medlemmar i världens vackraste förening. Antalet medlemmar har ökat regelbundet de senaste åren och idag har MFF mer än dubbelt så många medlemmar som vid samma tid för två år sedan.

Pierre Nordberg, medlemsansvarig i Malmö FF, menar att den kraftiga ökningen beror på olika faktorer.

– För det första vill folk känna samhörighet med klubben, men naturligtvis har det också mycket med Champions League att göra. Inte bara att intresset för Malmö FF ökade men också på grund av att medlemmar har förköpsrätt till extraordinära matcher var en ögonöppnare för folk. Samtidigt uppmärksammades det också vad MFF faktiskt är, det är en medlemsförening med föreningsdemokrati och du kan vara med och påverka, säger Pierre Nordberg.

Som medlem får du dels möjlighet att på årsmötet vara med och fatta övergripande beslut som rör föreningen och även utse föreningens styrelse. Det hålls också regelbundna medlemsträffar där MFF-relaterade teman diskuteras. Som medlem får du dessutom förtur till den uppskattade årsboken MFF:aren, som har givits ut till klubbens medlemmar i nästan hundra år.

Om Malmö FF skulle kvalificera sig för spel i någon av de europeiska cuperna så har du som medlem naturligtvis företräde till köp av biljetter till de matcherna. 

Är du inte medlem i Malmö FF? Gör som 5600 andra och bli medlem här!

huvudpartners

officiella partners