Malmö FF startar fotbollsakademi i Lund

Publicerad 13 mars 2018 i Nyheter

I samarbete med Lunds kommun kommer Malmö FF från och med hösten 2018 erbjuda elever på Killebäckskolan i Södra Sandby chansen att kombinera seriöst skolarbete med en satsning på fotbollen.

– Lund är en stor kommun i vårt närområde och det är positivt att fler unga nu kommer att ha närhet till en fotbollsakademi. Det finns dessutom ett stort underlag för flickfotboll i Södra Sandby och förhoppningsvis betyder det att vi får chansen att vara med och utbilda ännu fler flickor än tidigare, säger Jan-Olov Kindvall, ansvarig för Malmö FF:s samhällsengagemang.

Fotbollsakademin på Killebäckskolan blir MFF:s fjortonde på högstadieskolor runt om i Skåne. Till hösten kommer föreningen att ha 800 flickor och pojkar i åldern 13-16 år i träning på de olika akademierna.

– Det är bra för fotbollen i Skåne. Men det enda målet vi egentligen har är att eleverna ska gå ut högstadiet med minst godkända betyg. Och vi har bra resultat. Fotbollen gör att eleverna tycker att det är kul att gå till skolan, säger Jan-Olov Kindvall.

Den uppfattningen delas av Killebäckskolans rektor Pär Jonsson, som tycker att idrotten har en viktig plats på skolan.

– Det finns ett starkt stöd i forskningen att rörelse bidrar till bättre resultat i alla ämnen, säger han.

Pär Jonsson ser nu fram emot att ta skolans nuvarande samarbete med Malmö FF till en ny nivå. MFF har stöttat skolans breddfotbollsprofil som fortsätter även när Fotbollsakademin flyttar in på skolan.

– Vi ser fram emot att kvalitetssäkra vår nuvarande fotbollsprofil med hjälp av samarbetet med MFF. Här får vi hållbar kompetens och resurser. Vi ser framför allt att våra duktiga tjejer får en möjlighet att utvecklas ytterligare.

Från kommunens håll ser man också positivt på effekterna som samarbetet med Malmö FF kan ge.

– Idrott och fysisk rörelse är en viktig del av skolan och vi behöver hitta fler sätt att få våra barn och ungdomar att idrotta. Att tillsammans med Malmö FF kunna erbjuda en förstärkt fotbollsprofil på Killebäckskolan som komplement till den verksamhet som redan finns på skolan är viktigt både för våra elever och för Södra Sandbys utveckling, säger ansvarigt kommunalråd Elin Gustafsson (S).

Läs mer om MFF:s Fotbollsakademier

huvudpartners

officiella partners