MFF GER UNGA KRAFT ATT VÄXA

FOTBOLLSAKADEMIER

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier har funnits sedan 2005. De erbjuder talangfulla högstadieungdomar möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan. Idag finns våra fotbollsakademier på 17 olika skolor runtom i Skåne.

Satsningen på skolan har varit ett bärande inslag ända sedan starten. En majoritet av eleverna kommer inte att kunna försörja sig på sin idrott och måste ha en utbildning att falla tillbaka på. Upplägget har varit så framgångsrikt att skolresultaten i Malmö FF:s akademi är bland de allra bästa av de kommunala skolorna i Malmö.

I samarbete med Malmö Stad har verksamheten utvidgats till att omfatta andra idrotter än fotboll. Skolan på Eleda Stadion är numera öppen även för flickor och pojkar inom badminton, basket, fotboll, friidrott, handboll, innebandy, ishockey, squash och tennis som växer och utvecklas genom MFF:s akademikoncept.

Verksamheten finns inte längre bara på Eleda Stadion i Malmö. Korsavadsskolan i Simrishamn, Ringsjöskolan i Höör, Hagalidskolan i Staffanstorp, Vårboskolan i Arlöv, Fjälkingeskolan i Kristianstad, Västerskolan i Hässleholm, Pilängskolan i Lomma, Rutsborgskolan i Bjärred, Linåkerskolan i Svalöv, Norreportskolan i Ystad, Korsbackaskolan i Kävlinge, Killebäckskolan i Lund och Linnéskolan i Malmö har fotbollsklasser i samarbete med Malmö FF och helt enligt vårt koncept. Vi arbetar intensivt med detta framgångsrika akademikoncept och ser oss gärna som delaktiga i ytterligare akademier i vår framtida verksamhet.

Malmö Idrottsgrundskola
Hagalidskolan, Staffanstorp  
Korsavadsskolan, Simrishamn
Ringsjöskolan, Höör
Vårboskolan, Arlöv
Fjälkingeskolan, Kristianstad
Pilängskolan, Lomma
Rutsborgskolan, Bjärred
Västerskolan, Hässleholm
Linåkerskolan, Svalöv
Norreportskolan, Ystad
Korsbackaskolan, Kävlinge
Killebäckskolan, Lund
LA School of Sports, Landskrona
Prästamosseskolan, Skurup
Toftanässkolan, Malmö
Gottorpskolan, Malmö

Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademier formar individer både på och utanför planen. En av dem är Oscar Lewicki.

Kontakt

Jan-Olov Kindvall: 0708-19 42 45, jan-olov.kindvall@mff.se
Niklas Skoog: 0733-18 17 88, niklas.skoog@mff.se
Martin Abrahamsson: 0705-88 68 85, martin.abrahamsson@mff.se
Jörgen Ohlsson: 0733-14 75 87, jorgen.ohlsson@mff.se

partners

huvudpartners – mff i samhället