Information med anledning av regeringens förslag i publikfrågan

Publicerad 29 september 2020 i Herr,Nyheter

Regeringen presenterade under tisdagen ett förslag om att tillåta sittande arrangemang med upp till 500 deltagare. Den 8 oktober ska beslut fattas och de nya direktiven kommer i så fall att gälla från den 15 oktober. Om förslaget verkställs kommer Malmö FF att fördela tillgängliga biljetter till årskortsinnehavare och partners till våra tre resterande allsvenska hemmamatcher.

Det är fortfarande Malmö FF:s förhoppning att regeringen ska ta beslut om att skapa förutsättningar för arrangemang med ett flexibelt maxantal enligt vårt tidigare kommunicerade förslag. Men oavsett är vi positiva till detta första steg mot att åter kunna välkomna åskådare till våra matcher.

Matcher
Våra hemmamatcher som berörs spelas mot IFK Göteborg (25 oktober), IK Sirius (8 november) och Östersunds FK (6 december).

Placering på läktaren
Alla årskortsinnehavare som tilldelas biljetter kommer till de aktuella matcherna att få varsin numrerad plats på Eleda Stadions nedre östra sida (sektionerna 23, 24, 25, 26 med ingångarna K, L), placerade på varannan rad och med minst en meters avstånd mellan varandra i raderna. Servicevärdar finns på plats för att säkerställa att varje person sitter på den plats man fått sig tilldelad. Inga undantag om att sitta tillsammans kan göras av administrativa skäl. Alla ombeds sitta ner under matchens gång.

Vid behov av rullstolsplatser används ingång 51.

Vem får biljett till respektive match?
Vi kommer genom lottning att avgöra vilka årskortsinnehavare som får biljetter till de tre matcherna. För att säkerställa en rättvis och transparent lottning kommer representanter från MFF Support bjudas in att närvara när lottningen genomförs.

Tilldelas man biljett till en match blir man borttagen från urvalet till övriga två matcher. Detta för att ge så många årskortsinnehavare som möjligt chansen att se en allsvensk match på plats 2020.

Alla årskortsinnehavare (inkl. Ståplats Allsvenskan), oavsett om man har valt supporterpaket eller ej, ingår i urvalet för lottningen. Om man som årskortsinnehavare inte har supporterpaket men tilldelas en biljett kommer det inte vara möjligt att begära återbetalning för den aktuella matchen efter säsongens slut. Detta gäller även om man väljer att ge bort sin biljett till någon annan.

Alla biljetter levereras via e-post. Om man inte har någon e-post kopplad till sitt årskort hämtas biljetten i MFF Shopen (ta med giltig id-handling).

Malmö FF:s partners tilldelas en procentuell andel biljetter i förhållande till antalet bokade platser på Eleda Stadion. Dessa partners är företag i Nätverket samt logeinnehavare och de kommer att vara placerade i loger.

Restaurang 1910
I Restaurang 1910 erbjuds klubbstolsinnehavare ett eget evenemang med mat och dryck. Efteråt visas matchen på storbildsskärmar i restaurangen. Detta separata evenemang kommer att följa rådande lagar och rekommendationer från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Övrigt
Malmö FF är ytterst måna om att genomföra matcharrangemangen på ett tryggt och säkert sätt. Vi kommer att återkomma med detaljerad praktisk information till våra åskådare i god tid innan matcherna spelas.

Vid frågor, vänligen kontakta biljett@mff.se.

huvudpartners

officiella partners