Inför träningsmatchen mot IF Elfsborg

Publicerad 18 juni 2021 i Herr,Nyheter

Herrlaget fortsätter att vässa formen inför det hektiska sommarschemat. På lördag väntar en träningsmatch mot IF Elfsborg hemma på Eleda Stadion.

Matchinformation

Malmö FF – IF Elfsborg
Lördag 19 juni, 15:30
Eleda Stadion
Matchen tv-sänds på discovery+

Jon Dahl Tomasson om…

Några spelare som är otillgängliga:
Sebastian Nanasi är sjuk, dock inte corona. Det är synd för tanken var att han skulle starta. ”JIB” [Berget] är inte involverad i matchen imorgon, men jag räknar med att han tränar nästa vecka.

Målvaktsplatsen:
Johan Dahlin står i mål imorgon. Jag delar upp det så att han får den här matchen och Marko Midtjylland.

Tanken med kommande matcher:
Planen är att ge spelarna imorgon längre än 45 minuter den här gången. De som inte spelar imorgon ska spela på söndag (formellt en U21-match mot IFK Värnamo). Aleksander, som nyligen skrev A-kontrakt, spelar med P19 imorgon.

Vi betraktar det som två träningsmatcher med syfte att få igång så många som möjligt. De här två träningsmatcherna handlar mycket om att bygga vidare på det rent fysiska. Innan vi gick på semester skiftade jag ofta fyra spelare mellan matcherna, det kommer vi också att göra under den kommande perioden för det blir ett intensivt schema.

Peter Gwargis:
Han startar i matchen på söndag, men kommer inte att spela hela. En spännande spelare som har mycket i ryggsäcken efter tiden i England. Han har inte tränat med laget så länge än, men det ser bättre och bättre ut. Nu handlar det om att bygga upp honom steg för steg.

Oscar Lewicki:
Han startar på söndag. Vi får se om det blir 30 eller 45 minuters spel för honom. Jag tror det blir något i den stilen i alla fall. Oscar är en riktigt duktig spelare som har varit borta sedan februari. Han behöver sin tid nu och vi ska inte göra något förhastat med Oscar. Vi har en god dialog.

Analytikern reser till Riga:
Jag har skickat José [Martinez, analytiker] till Riga på måndag för att titta på motståndarna. Det är inget vanligt lettiskt lag, utan de har rika ägare och de har bland annat hämtat in ett nyförvärv med meriter från 2. Bundesliga som spelade i deras match igår. Än så länge har jag bara sett två av deras matcher. De förlorade senast och har en viktig match på måndag.

Anders Christiansens framtida tillgänglighet:
Danmark spelar mot Ryssland på måndag. Vinner Danmark går de vidare. Jag är Danmarks största supporter och hoppas de går långt, men vi vill förstås samtidigt ha AC tillbaka här.

Höjdpunkter från senaste mötet

PUBLIKINFORMATION

Allt du behöver veta om du ska se matchen på plats!

huvudpartners

officiella partners