Inför premiären i division 2

Publicerad 08 april 2022 i Dam,Nyheter

Snart är det dags! Vi inleder seriespelet med bortamatch mot Torns IF och här är allt du behöver veta inför matchen.

Torns IF – Malmö FF
Söndag 10 april 13:00
Tornvallen

Det har gått över fem månader sedan seriesegern i division 3 firades med supportrarna på Malmö Stadion. Nu inleds en ny säsong med siktet inställt på avancemang vidare till division 1. Laget har under vintern laddat med träningsmatcher mot starkt motstånd och tagit sig vidare till åttondelsfinal i DM som spelas i maj.

Premiärmotståndarna Torns IF avancerade likt Malmö FF från division 3 förra året. I hemmapremiären som spelas på annandag påsk ställs vi mot Hammenhögs IF. Det smidigaste sättet att följa laget är med ett årskort. Läs mer här!

Fredrik Jahnfors om…

…premiärnerver.

– Det känns lite speciellt. Nu blir det tävling och skarpt läge. Det blir viktigt att vinna på ett helt annat sätt. Men vi har ju så bra koncentration, fokus och tempo på träningarna året om, så av det skälet har det inte märkts på spelarna. Det brukar bli lite högre anspänning på matchdagen.

…försäsongen.

– Lagets utveckling har gått snabbt. Vi hade en typ av presspel förra säsongen. Nu har vi tränat så att vi har tre olika typer beroende på motstånd – hur högt vi ligger, om vi styr utåt eller inåt, och så vidare. Vi släppte in fyra mål när vi testade nytt presspel i träningsmatchen mot Eskilsminne men vi har lärt oss mycket och spelarna kan förändra spelet under pågående match.

– Utöver det kollektiva lagets utveckling har också speluppbyggnaden utvecklats. Vi tränar in rotationer och positionsbyten. Jag tycker att det har fungerat bra och vi kommer att göra det svårare för motståndarna.

…nivåskillnaden i den nya serien.

– Generellt är lagen bättre organiserade på den här nivån. En del lag kommer att vilja hota oss med sitt eget spel. Det ska bli väldigt roligt.

Truppen till matchen

1. Emma Svensson
4. Linnea Svensson
5. Stina Stadig
6. Malin Gunnarsson
7. Cornelia Lindgren
8. Rebecka Holm
9. Madeleine Hejde
10. Melina Skarström
11. Lovisa Wifvesson
14. Martina Sutalo
15. Cassandra Harletun
17. Amanda Kander
19. Anna Plantin
21. Elin Björklund
22. Sofie Anker
24. Petronella Winblad

Se matchen på plats

Stötta laget i seriepremiären! Inträdet är 50 kronor och både kioskservering och grill utlovas av hemmalaget.

huvudpartners

officiella partners