Inför Örebro SK – Malmö FF

Publicerad 31 juli 2016 i Nyheter

MFF siktar på att återta serieledningen i morgondagens match mot Örebro SK. Allan Kuhn säger att det kommer bli ett lite annat Örebro än det lag som MFF slog med 1-0 på hemmaplan i den Allsvenska omstarten.
– Men det spelar inte så stor roll hur motståndarna spelar, det viktiga är att vi är trygga i vår organisation och spelar vårt spel på rätt sätt, säger Allan Kuhn.

– Normalt sett är de bättre på hemmaplan än bortaplan, de trivs bättre på konstgräs, fortsätter Allan Kuhn när han analyserar morgondagens motståndare. 

MFF har presterat bra på konstgräs i Allsvenskan i år. Alla matcherna hittills på underlaget har slutat med seger.

– Jag vet att vi har gjort bra ifrån oss på konstgräs. Det är nio lag av sexton i serien som har konstgräs så det är bara att gilla läget, det är som det är men det är klart att det är lite annorlunda fotboll.

– Men vi ska vara bra både på naturgräs och konstgräs, vi ska vara bra på alla underlag – för vi är ett bra lag.

Allan Kuhn och MFF har haft lång tid på sig att förbereda sig inför morgondagens match och Kuhn är väldigt nöjd med den gångna träningsveckan.

– Jag tycker det här har varit en riktigt, riktigt bra träningsvecka. Det har varit tufft men spelarna ser pigga ut. Det vi har tränat mycket på i veckan det är vår organisation generellt, både defensivt och offensivt. Hela laget ska hänga ihop när vi anfaller och försvarar.

Örebro SK ligger på fjärde plats i Allsvenskan och kommer senast från en vinst på bortaplan mot Falkenbergs FF.

– Vi mötte Örebro nyligen men det är inte riktigt samma lag som vi ska spela mot imorgon, säger Allan Kuhn. Men det spelar inte så stor roll hur motståndarna spelar, det viktiga är att vi är trygga i vår organisation och spelar vårt spel på rätt sätt. Det är bara att köra imorgon och försöka ta tillbaka förstaplatsen i Allsvenskan. Det är det vi vill.

I truppen gentemot matchen mot Kalmar FF utgår utlånade Felipe Carvalho och Pa Konate som representerar Sverige i OS. Alexander Jeremejeff och Teddy Bergqvist ersätter.

Truppen
Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Àrnason, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist.

Biljetter till bortasektionen hittar du här

Om du inte har möjlighet att vara på plats i Örebro så kan du se matchen med andra MFF:are på Supporterhuset. Läs mer.

huvudpartners

officiella partners