Inför IK Sirius – Malmö FF

Publicerad 06 juli 2018 i Nyheter

Allsvenskan är tillbaka! Under lördagen väntar IK Sirius på bortaplan i MFF:s serieomstart.

IK Sirius – Malmö FFLördag 7 juli 13:00
Studenternas IP
Supporterinformation

Lördagens uppgift markerar den första tävlingsmatchen för Uwe Rösler som MFF-tränare.

– Äntligen. Det är det här det handlar om, att förbereda och göra oss redo för tävlingsmatcher. Vi har en erfaren trupp och de vill komma igång nu. De vet att vi har en plan. Nu är det dags och spelarna är redo, säger Uwe Rösler.

IK Sirius ligger sist i tabellen med endast fem poäng inspelade hittills. Laget har redan haft sin allsvenska omstart, där det blev förlust på hemmaplan mot GIF Sundsvall med 3-1. Efter att ha studerat motståndarna pekar Uwe Rösler ut en särskild faktor i spelet att se upp med.

– De är starka på fasta situationer. Därför känns det bra att vi har matchen mot Midtjylland i bagaget, som enligt statistiken är ett av Europas målfarligaste lag på fasta situationer. Det var ett bra test.

– Vi behöver ha tålamod i vårt offensiva spel och i vårt bollinnehav. Det blir en utmaning att göra mål mot ett lågt försvar. Vi måste utnyttja varje chans att återerövra bollen och attackera.

Det allsvenska speluppehållet kom lägligt för MFF, som lämnade en vårsäsong bakom sig som var full av besvikelser. Nu har laget och tränarstaben fått tre veckor att träna tillsammans och slipa på både metodik och taktik.

– Mitt intryck är att ända sedan jag gick in genom dörren har spelarna varit professionella i sin inställning till träningarna och öppna för det taktiska upplägget. Men det är nu det gäller. Nu ska vi omsätta det vi har gjort de senaste veckorna i lördagens match.

Malmö FF åker upp med en 19-mannatrupp. Återvändande nyförvärvet Anders Christiansen är inte spelklar förrän transferfönstret öppnar den 15 juli. Egzon Binaku missar med skadekänning. Ett glädjande tillskott är däremot att Andreas Vindheim är tillbaka efter sin långa frånvaro på grund av knäskada.

Truppen
2 Eric Larsson
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
11 Alexander Jeremejeff
17 Rasmus Bengtsson
20 Bonke Innocent
22 Isak Ssewankambo
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
34 Pavle Vagic
35 Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners