Inför IFK Norrköping – Malmö FF

Publicerad 15 oktober 2016 i Nyheter

Toppmöte på ett fullsatt Östgötaporten när Malmö FF möter tabelltvåan IFK Norrköping.

Efter två veckors landslagsuppehåll är Allsvenskan tillbaka igen. Omgång 26 bjuder på ett stekhett möte när serieledande Malmö FF möter tabelltvåan IFK Norrköping på bortaplan.

Uppehållet har varit välbehövligt för MFF, som tvingades avvara hela sex A-lagsspelare senast i 4-2-vinsten borta mot BK Häcken. Av de sex är Magnus Wolff Eikrem, Rasmus Bengtsson och Mattias Svanberg tillbaka i truppen mot IFK Norrköping.

Men dessvärre saknas Markus Rosenberg, som fick en ny känning i ljumsken på gårdagens träning.

– Markus älskar den här typen av matcher och att vara utan honom är ett avbräck för oss. Men han var inte heller med mot Häcken senast och vi klarade det ändå, säger Malmö FF:s tränare Allan Kuhn.

Malmö FF och IFK Norrköping möttes i den allra första omgången i våras på Swedbank Stadion. Då slutade matchen 3-1 efter två mål sista kvarten av MFF.

Mycket har hänt i IFK Norrköping sedan dess. Tre spelare från lagets startelva i våras har lämnat klubben och Jens Gustafsson har ersatt Janne Andersson på tränarposten.

– Jag tycker att de spelar lite mer direkt nu och använder Sebastian Andersson som springer mycket i djupled. Men på deras hemmaplan kommer de precis som tidigare att gå framåt och flytta upp sina ytterbackar högt upp i plan, säger Allan Kuhn.


IFK Norrköping – Malmö FF
Östgötaporten
Söndag 16 oktober 15:00
Klicka här för supporterinformation


Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Kári Árnason, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim

Tobias Sana, Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Mattias Svanberg

Alexander Jeremejeff, Teddy Bergqvist

Markus Rosenberg, Anders Christiansen och Erik Andersson är frånvarande på grund av skador.

huvudpartners

officiella partners