Inför IFK Malmö – Malmö FF

Publicerad 28 januari 2021 i Herr,Nyheter

Jon Dahl Tomassons kommentarer och förutsättningarna inför herrlagets årspremiär mot IFK Malmö.

Bonke Innocent i förra årets match mot IFK Malmö.

Om matchen

Avspark: 19:00
Spelplats: Malmö IP
TV-sändning: Discovery+

Vänligen notera att matchen genomförs utan åskådare med anledning av covid-19.

Jon dahl Tomasson om

Laget mot IFK Malmö:
Jag kommer att byta ut hela laget, även målvakten, efter första halvlek. Det blir mixade lag, inget A- och B-lag. Arnór Traustason och Sören Rieks är inte tillgängliga för spel.

Vad han vill se i matchen:
Framför allt det vi har tränat på under de första träningspassen. Den fysiska biten, men också vårt presspel som vi har utvecklat sedan förra året. Jag vill att spelarna ska vara helt trötta efter sina 45 minuter. Det blir en bra förberedelse till nästa vecka då vi spelar 2 x 60 minuter.

Veckans träningar:
Spelarna ser friska ut, vill visa framfötterna och det har varit en god kvalitet på fotbollen de första träningarna. Det osar spelglädje och energi. Jag får också energi när jag ser de yngre spelarna springa upp och ner, det är fint att se. Jag är riktigt nöjd.

Förra året startade vi lite längre ner kvalitetsmässigt och jobbade oss sakta men säkert uppåt. Det här året inleder vi med en lite högre kvalitet och det kan jag också se på den fysiska biten och det videomaterial som vi analyserar. Nivån är riktigt högt just nu och det hoppas jag att vi ska visa upp i matchen.

Det inställda träningslägret:
Rent sportsligt hade jag naturligtvis föredragit att åka på träningsläger, men som det ser ut i samhället just nu har vi ett ansvar att ta. Det har jag full förståelse för. Vi har hela tiden haft en dialog med spelarna och jag tycker att de är kloka och förstår situationen. De vill också åka på träningsläger men har förståelse för att man inte kan eller bör det i den här situationen.

Motståndarna IFK Malmö:
Jag tycker de bjöd upp till bra motstånd och spelade fin fotboll förra året. Jag måste vara ärlig och säga att jag gärna vill vinna matchen, men det är inte det avgörande vid den här tidpunkten på året. Allt fokus ligger istället på de punkter vi har tränat på.

Vinteruppehållet:
De har haft ett träningsprogram under ledigheten. Första åtta dagarna var ren avslappning för spelarna, ta det lugnt med familjen. Den efterföljande veckan löptränade de tre gånger. Veckan efter tre löpträningar och ett styrkepass. Och hela vägen fram till att vi börjat träna har flera moment tillkommit. De kom tillbaka i god kondition och de är professionella fotbollsspelare. Det är fantastiskt att arbeta med spelare som vill bli bättre. Sen är det förstås stor skillnad mellan att löpa och fysisk träning till att spela fotboll. Intensiteten ligger högre i år än vad det gjorde förra året i januari månad.

Vem som spelar vänsterback utöver Jonas Knudsen:
Det blir en överraskning.

Spelarintervju: Marcus antonsson

Tidigare möten

IFK Malmö – Malmö FF 0-7
24 januari 2020
Mer om matchen

IFK Malmö – Malmö FF 2-2
18 januari 2019
Mer om matchen

Höjdpunkter

huvudpartners

officiella partners